Címke: Karácsony

Karácsony

Blog / Gazdahely

Kistermelői ajándékok karácsonyra

2019. november 19.

Hamarosan elérkezik a kereskedelem legpörgősebb időszaka és egyben (amennyiben a saját oldalunkat is nézzük) a lehetősége annak, hogy a pénzünkkel „szavazzunk”. Arra szavazunk, hogy a multik szeptember óta csillivilli módon csalogató termékeivel lepjük meg szeretteinket, vagy idén adunk valami újat nem csak az ajándékozottaknak, hanem hazai kistermelőknek, akik szívből készítik termékeiket?

Agrárhírek / Bulvár

Karácsonyi díszbe öltözött traktorok vonultak végig az utcákon

2018. december 26.

Már második alkalommal rendezték meg Szakolyban az adventi traktoros felvonulást.

Blog / Ház, táj

Karácsonyfa-vásárlás II. rész

2018. december 23.

A cikk első részében választ kaptunk arra, mire figyeljünk földlabdás vagy vágott élőfenyő vásárlásakor, illetve segítséget kaphattunk a vásárlás időpontjának és helyének megválasztásában. Ebben a cikkben a karácsonyfa céljára vásárolható fenyőfélék közti különbségekről, előnyeikről és hátrányaikról lesz szó.

Blog / A tábla széléről

Karácsony hava

2018. december 23.

A természet fázósan húzza össze megkopott kabátját. Hol van már az elmúlt ősz ezerszínű ragyogása?! A szántások egyhangúságát is csak itt-ott töri meg egy-egy zöldülő vetés, vagy a fakóra száradt kukoricatarló és az erdők is belesüppednek valami borongós szürkeségbe.

Agrárhírek / Agrárközélet

Mit szeretnek a magyar gazdák karácsonykor?

2018. december 21.

A gazdák nagyon szeretnek ajándékozni, igénybe veszik az online vásárlás adta lehetőségeket is, a hagyományos karácsonyi dalokat és a zselés szaloncukrot kedvelik legjobban.

Blog / Termőföldtől az asztalig

Mákos guba, a megunhatatlan

2018. december 21.

Karácsony mákos guba nélkül? Nem-nem, az teljesen kizárt.

Blog / Termőföldtől az asztalig

Klasszikus rántott ponty

2018. december 20.

Ha valamikor, akkor karácsonykor ott a helye a halnak az asztalon. Szerintem persze máskor is, de ilyenkor különösen.

Agrárhírek / Életmód

Ne csak karácsonykor együnk halat!

2018. december 19.

A friss magyar hal egész évben rendelkezésre áll, azonban a lakosság halfogyasztása a legtöbbet fogyasztó országokhoz képest alacsony, tizedannyi hal fogy egy évben, az európai fogyasztás mintegy harmada.

Blog / Termőföldtől az asztalig

Borkrémleves

2018. december 19.

Mi mással is indíthatnánk a karácsonyi menüt, mint egy jó levessel? Márpedig ha karácsony és leves egy mondatba kerül, akkor az egyik első dolog, ami eszembe jut, az a borkrémleves.

Szakcikkek / Növénytermesztés

Ami nélkül nincs karácsony

2018. december 18.

A fenyőfatermelés egy igen hosszú, 10-14 éves folyamat, és elég kockázatos a munka eredménye. A termelési, illetve értékesítési nehézségek mellett további problémát jelentenek a gazdálkodóknak a magas bérleti összegek.