Címke: Karácsony

Karácsony

Agrárhírek / Életmód

10-ből csak 4 magyar jótékonykodik karácsonykor – de kik a legnépszerűbb támogatottak?

2023. december 25.

Tízből négyen terveznek idén karácsonykor adományozni és/vagy önkénteskedni; a legtöbben az állatmenhelyeket, az állami gondozásban élő gyerekeket és a mélyszegénységben élőket segítenék – derült ki a Yettel kutatásából.

Agrárhírek / Bulvár

A mézeskalács színes története

2023. december 21.

A hagyományos karácsonyi sütemények sorában talán a legfontosabb szerepet a mézeskalács tölti be, hiszen az elkészítésébe, díszítésébe akár a legkisebbek is bevonhatók, az illata pedig, egybeolvadva a fenyőfa illatával, utánozhatatlan hangulatot teremt. De honnan ered a mézeskalács-készítés hagyománya?

Agrárhírek / Életmód

A bio fűszernövények iránti kereslet csúcsokat dönget az ünnepi szezonban 

2023. december 21.

Ki gondolta volna, hogy az év végén, az ünnepi szezonban épp a bio fűszernövények lesznek azok, amelyek minden más zöldség és gyümölcs előtt átveszik a vezetést az USA-ban?

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Így válasszunk bort, ha nem ismerjük a megajándékozott ízlését

2023. december 21.

Színház- vagy koncertjegy, könyv, ékszer, parfüm – világszerte ezek a legnépszerűbb karácsonyi ajándékok, ám a férfiaknál még mindig a bor az igazi jolly joker. De hogyan találjuk meg a tökéletes bort, ha nem ismerjük a megajándékozni kívánt ismerős, rokon vagy munkatárs ízlését?

Agrárhírek / Életmód

Egyszerű és pénztárcabarát karácsonyi receptek

2023. december 20.

Az ünnepi időszak sokak számára okozhat fejtörést, de azoknak sem kell aggódniuk, akik csak az utolsó pillanatban tudnak a készülődéssel foglalkozni, mégis szeretnének házi finomságokat készíteni.

Agrárhírek / Életmód

Hagyományos szatmári ízek karácsonyra

2023. december 19.

Valószínűleg nem én vagyok az egyetlen az országban, aki (amikor a rázúduló feladatok némileg csökkennek) riadtan számolja a napokat karácsonyig. Mert igen, tudom, hogy ez az ünnep nem a fogyasztásról szól, és nem a „mit eszünk” a lényeg, de azért zabpehellyel és némi tejtermékkel csak nem lehet nekiindulni az ünnepnek... És akkor az ajándékokról még nem is beszéltem.

Agrárhírek / Életmód

Mákos bejglit nem tanácsos enniük a várandós nőknek?

2023. december 11.

Egyet a mákosból, egyet a diósból, egyet a mákosból… A bejglit karácsonykor addig tömjük magunkba, amíg el nem fogy. De van-e káros hatása a máknak a várandós nőkre?

Agrárhírek / Életmód

7 egyszerű kertész-ajándékötlet karácsonyra

2023. december 6.

Szeretne saját készítésű, szerény bekerülési árú, mégis szellemes és egyedi „kertész” ajándékokat készíteni a szeretteinek? Vagy csak inspirálódna, mit lehet adni a kert szerelmeseinek? Az alábbiakban bemutatunk néhány tippet, hogy az ünnepek előtt legyen ideje mindent elkészíteni.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Boralapú koktélok karácsonyra – egy próbát megérnek!

2023. december 3.

Szeretne boralapú téli, ünnepi ízű koktélokat kóstolni, vagy akár készíteni is? Akkor érdemes a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) színes, illatos kampányát figyelemmel követnie. A „Keverd és kóstold” kampányban ugyanis a boralapú koktélok kerültek fókuszba.