Címke: Környezetszennyezés

környezetszennyezés

Agrárhírek / Bulvár

A kínai AI takarítórobot az élővizekből gyűjti a szemetet

2024. május 16.

Egy álom válna valóra, ha az élővizeket robotokkal tisztán tarthatnánk. A környezetszennyezés felszámolására mutat megoldást a kínai találmány.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Megdöbbentő: az állattenyésztés nyeli el az uniós agrártámogatások 82 százalékát

2024. április 8.

Az állattartás és a takarmány-előállítás szívja fel az uniós mezőgazdasági támogatások bő négyötödét. Mindez azért is fájó, mert az ágazati termékek tizede az EU-n kívüli piacokon köt ki.

Agrárhírek / Életmód

A görög joghurtnak van egy sötét oldala

2024. március 19.

Divatba jött manapság a görög joghurt Magyarországon is, krémesebb állaga és előnyös beltartalmi tulajdonságai miatt. Kevesen tudják, hogy van azért hátránya is az előállításának.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Rakétatalálat süllyesztette el a 21 ezer tonna műtrágyát szállító hajót

2024. március 11.

Lassan elsüllyedt egy 21 ezer tonna műtrágyát szállító hajó a közel-keleti Vörös-tengeren azután, hogy még februárban rakétatámadás érte.

Agrárhírek / Életmód

A kapszulás kávé a leginkább környezetszennyező? – Meg fog lepődni!

2024. március 1.

A kávékapszulák után rengeteg szemét marad – de egyes szakértők szerint már azzal, hogy éppen a megfelelő mennyiségű kávét tartalmazzák, csökken a szén-dioxid-kibocsátás.

Agrárhírek / Agrárközélet

Drámaian hanyatlik Európa madárvilága: 40 év alatt félmilliárd egyed veszett oda

2023. szeptember 14.

A madárpopulációk drasztikus csökkenése riasztó méreteket ölt Európa-szerte. De vajon miért? Valóban a műtrágya-használat vagy a növényvédő szerek a bűnösök? Vagy a klímaváltozás? A környezetszennyezés? Az urbanizáció?

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Az emberek fizetik meg a műtrágyaipar túlzott mértékű profitjának az árát

2023. július 6.

Miközben a világ lakossága súlyos élelmiszerválsággal küzdött, és a gazdák költségei emelkedtek, a világ legnagyobb műtrágyagyártó vállalatai az elmúlt öt évben megháromszorozták nyereségüket.

Szakcikkek / Kitekintés

A tudósok a műanyaghulladékot értékes talajjavító anyaggá alakítják át

2023. április 4.

Egy nemrégiben készült tanulmány részletesen ismertet egy olyan módszert, amellyel a műanyaghulladékot a faszén nagy porozitású, nagy felületű, grammonként körülbelül 400 négyzetméteres tömegű formájává alakítják át.

Agrárhírek / Agrárközélet

AM: újabb lépés a körforgásos gazdaság megvalósítása felé

2022. június 10.

A Green Csoport és a Jager Csoport beruházásánál alkalmazott újszerű technológia új szemléletet honosít meg az agráriumban, amelynek lényege, hogy nem szennyezi a környezetet, hanem fejleszti azt.