Címke: Levélzöldség

levélzöldség

Szakcikkek / Házikert

A 10 legideálisabb növény a magaságyásba

2024. március 8.

Az emelt ágyások különösen alkalmasak ízletes zöldségek, aromás fűszernövények és édes gyümölcsök termesztésére. Nézzük, melyek azok a növények, amik mindig jó választásnak bizonyulnak.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Az Antarktiszon termesztenek leveles zöldségeket

2024. január 14.

Nem az Antarktisz az első hely, ami eszünkbe jut, ha a leveles zöldségek termesztéséről gondolkodunk. Ugyanakkor az itt dolgozó, ebből fakadóan itt élő emberek számára létfontosságú, hogy helyben tudják megtermelni az éltető zöldségnövényeket.

Szakcikkek / Házikert

Pasztinák: Amit tudni érdemes

2023. január 21.

A pasztinák egy Európában őshonos strapabíró gyökérzöldség, amelyet tavasszal vetnek és ősszel, még a talaj megfagyása előtt betakarítanak. A fehérrépának is nevezett pasztinák leveseket és pörkölteket gazdagít, de köretként is fogyasztható.

Szakcikkek / Házikert

Mire jó a mángold?

2022. október 11.

A mángold egy egyszerűen tartható növény a veteményesben is, nagy leveleinek köszönhetően jól beárnyékolja a talajt, szép háttérnövényként alacsonyabb haszonnövények előtt és a növénytársítási rendszerben is fontos része van.

Szakcikkek / Zöldség

Kevésbé ismert, ritkán fogyasztott levélzöldségek: a cikóriasaláta és termesztése

2022. július 5.

A világon termesztett közel 250 zöldségfajból – a levélzöldségek nagyszámú fajtagazdagságuk ellenére – nem tartoznak a legnagyobb mennyiségben fogyasztott zöldségnövények közé.

Szakcikkek / Zöldség

Kevésbé ismert, ritkán fogyasztott levélzöldségek: a madársaláta és termesztése

2022. június 27.

A madársaláta honos egész Európában, így a Kárpát-medencében is, a háborút követő években fejes saláta hiányában sokan fogyasztották.

Szakcikkek / Zöldség

Választékbővítő levélzöldségünk, a mángold

2020. április 28.

A nagyüzemi termesztésből kiszoruló, választékbővítő fajok iránti érdeklődés folyamatosan megfigyelhető a termelői piacokon, főleg a fővárosban és környékén. A különleges, akár nemzetközi ízeket a magyar konyhával ötvöző szakácskönyvek, főzőműsorok olyan alapanyagokkal ismertetik meg a bátor szakácsokat, amelyek gyakran nem könnyen szerezhetőek be.