Címke: Minőség

minőség

Blog / Ház, táj

Paradicsommal kapcsolatos étkezési szokások és két tájfajta értékelése

2019. augusztus 26.

A 2018-ban végzett kutatásom során két paradicsom tájfajtát, a sárga bogyószínű Ceglédit és a rózsaszínes-piros árnyalatú Faddit vetettem alá növényvédelmi és termesztéstechnológiai vizsgálatnak. A kutatás mellékágát egy fogyasztói kérdőív adta, melynek eredményeit a következőkben ismertetem.

Agrárhírek / Életmód

Jelölési és minőségi hibák is akadtak a debreceni kolbászoknál

2019. július 18.

Több vizsgált húskészítmény nem felelt meg a Magyar Élelmiszerkönyv "csemege debrecenire" vonatkozó speciális előírásainak.

Agrárhírek / Növénytermesztés

A repce és az árpa gyengébb, a búza megfelelő minőségű

2019. július 15.

Az étkezési búzák fehérje- és sikértartalma megfelelő, sütőipari értékcsoport szerint jellemzően a B1 és B2-es besorolásúak, teljesítve ezzel a hazai malomipar követelményeit. Az első tételek alapján nincs ok aggodalomra, de ünneplésre sem. Minőség szempontjából jó-közepes évre számíthat a szántóföldi ágazat.

Agrárhírek / Agrárközélet

Megbízhatóság és minőség: a legmagasabb szintű minőségtanúsítványt kapta a SPAR

2019. június 24.

Az önkéntesen vállalt IFS Logisztika kiépítését az üzlethálózat 2013-ban az országban elsőként kezdte el az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok közül a logisztikai folyamataiban, a tanúsítványt évről évre, immár hatodik alkalommal szerzi meg nagy biztonsággal.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Vetőmaghiányra számíthatunk - tovább csökken a tavaszi árpa és a zab vetésterülete

2019. február 5.

A zab esetében az utóbbi három évben folyamatosan növekszik a vetőmaghiányt jósolók száma. A tavaszi árpánál és zabnál egyaránt emelkedik az átlagosnál gyengébb minőség aránya.

Agrárhírek / Agrárközélet

Az élelmiszeripar fejlődésének kiemelt területei: minőség, élelmiszer-biztonság, nyomonkövethetőség

2019. január 23.

A fogyasztói megítélés helyreállításakor a feldolgozókon kívül a termékpálya egyéb szereplőire is ki kell terjeszteni a folyamatban megvalósuló törekvéseket, hiszen a legfontosabb, hogy megfelelő minőségű és élelmiszer-biztonsági szempontból kockázatmentes élelmiszer kerüljön a kosárba.

Agrárhírek / Életmód

A pálinka nem játék! - Csak a kiváló minőség az elfogadható

2018. december 13.

Ez az írás a húszas éveinek elején járó Szőllősi Kristófról szól, aki, többek között, az ország legnagyobb pálinka- és párlatversenyén a Quintessence-n kategória győztes lett, és megmutatta, hogyan is lehet, illetve kellene ezt csinálni.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

A magyar bor kiváló minőségű termék

2018. november 8.

Az elmúlt időszak nagy eredménye a borászok 90 százalékát jelentő kistermelők adminisztrációs terheinek csökkentése, valamint a pályázati forrásoknak köszönhető komoly eszközfejlesztés.

Agrárhírek / Agrárközélet

Az EB eljárásmódot dolgozott ki az élelmiszerek kettős minőségének megállapítására

2018. június 14.

Az Európai Bizottság célja a fogyasztók jogainak egyértelmű megfogalmazása és megerősítése, ennek keretében a termékek kettős minőségével kapcsolatos, a fogyasztókat félrevezető tevékenységek betiltása.

Agrárhírek / Agrárközélet

Védjegy garantálja a magyar hal minőségét

2017. december 17.

Új védjegyet vezet be a Földművelésügyi Minisztérium (FM), illetve a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet a magyar hal minőségének garantálására.