Címke: Recept

recept

Agrárhírek / Gasztronómia

Mihez kezdjünk a zöld paradicsomokkal?

2024. október 4.

A zöld paradicsom íze savanykás, az állaga sem olyan puha, mint a pirosaké. Emiatt másfajta ételekben és másképp tanácsos felhasználni.

Agrárhírek / Életmód

Mitől lesz aranyszínű a sárgabaracklekvár?

2024. július 27.

Sokan azt gondolják, hogy „lekvárhoz” mindegy, milyen gyümölcsöt választunk, pedig a finom lekvárok egészséges, érett gyümölcsből készülnek.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Mit csináljunk a földre hulló, éretlen almákkal?

2024. július 26.

Néha érdemes eltávolítani a gyümölcsök egy részét, ha egy ág különösen nagy terhelésnek van kitéve.

Agrárhírek / Életmód

Bodzavirág tésztabundában

2024. május 17.

A bodzavirág nemcsak egészséges, de tésztabundában kisütve az egész család kedvence lesz. Receptet is találtunk hozzá!

Agrárhírek / Életmód

Mihez kezdjünk a rebarbarával?

2024. április 27.

A rebarbara lekvár elkészítése pofonegyszerű. Savanykás ízeket kedvelőknek igazi ünnepi csemege lehet ez télen a megszokott édesebb befőttek és lekvárok mellett.

Agrárhírek / Életmód

Így készítsünk csalódásmentes eperlekvárt, tartósítószer nélkül

2024. április 20.

Kevés finomabb lekvár van a házi eperlekvárnál, pláne, ha tartósítószer-mentesen készítjük el.

Agrárhírek / Életmód

Süssünk árvácskás kekszet!

2024. április 1.

A kertészeti áruházakban és a kertekben, parkokban, teraszokon és balkonládákban, utcákban és tereken mindenütt virítanak az árvácskák. Lilák, bordók, sárgák, hófehérek, kicsik, nagyok, csíkozottak, pettyesek. Ki gondolná, hogy nem csak meseszépek, de kekszekre téve is isteniek?

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Főzés nélküli leves bogyós gyümölcsökből

2024. március 31.

A gyerekek, amíg picik, imádnak minden gyümölcsöt. Aztán bekerülnek az iskolába, jön a menza és a többi biggyesztő gyerek, akik elmondják, hogy ezt nem szeretik, és azt meg utálják. A bogyós gyümölcsökből rengeteg finomságot készíthetünk, amit a nagyobb lurkók is imádni fognak.

Agrárhírek / Életmód

Kíméljük meg fűnyíráskor a pitypangot, milliónyi finomság készíthető belőle

2024. március 23.

Tinédzser lehettem, amikor egyszer nekiálltam füvet nyírni a kertben, és arra lettem figyelmes, hogy anyám egy tállal szaladgál előttem, és szedegeti le gyorsan a pitypangot, apám meg ott helyben, a gyep közepén, az orrom előtt megeszi a pitypangok leveleit.