Címke: Sör

sör

Szakcikkek / Növénytermesztés

Csapnivaló lesz a sörárpatermés, ársokkra készülhetnek a német sörivók

2023. július 7.

A sör ára a németeknél – némi túlzással – olyan, mint nálunk a kenyéré. Ebből a szempontból pedig most igen rossz hírrel szolgáltak számukra.

Agrárhírek / Életmód

Hazai biosör-termékcsaládot fejlesztettek ki

2023. április 30.

A cél hazai nemesítésű gabonafajták felhasználásával, javított beltartalmi értékekkel rendelkező, bio minősítésű sörök és malátaitalok kifejlesztése volt.

Agrárhírek / Életmód

Kevesebb német sört fogyasztanak az Európai Unióban

2023. április 19.

Csökkent az Európai Unióban és Németországban a német sörök fogyasztása az elmúlt tíz évben, növekedés csak az Európai Unión kívül volt.

Agrárhírek / Életmód

Több mint 40 ország nevezett, az Etyeki Sörmanufaktúra két díjat is bezsebelt

2022. november 19.

Több mint 40 ország, közel 700 nevezett tétele között ért el ezüst- és bronzérmet a szakmai körökben a világ legjelentősebb sörversenyének tartott International Beer Challenge-n az Etyeki Sörmanufaktúra, Londonban.

Szakcikkek / Házikert

Most szedjük a komlót! - Sör vagy főzelék legyen inkább belőle?

2022. szeptember 18.

A komló a házi sör alapja, de süthetünk vele ízletes házikenyeret, használhatjuk jóízű, friss salátának is, ha kedvünk tartja.

Agrárhírek / Életmód

Hamarosan luxustermék lehet a sör

2022. április 25.

Régóta ismert, hogy a sör egyre drágább, a söripar azonban még nem reagál a jelenleg égbe szökő energiaárakra.

Agrárhírek / Életmód

Sörfogyasztás: élen a csehek és az osztrákok

2022. január 18.

Nincs meglepetés a globális sörfogyasztási listán, amely az egy főre eső italfogyasztás alapján rendezte sorrendbe asz országokat. Az élen óriási előnnyel a csehek végeztek, majd Ausztria és Románia állhatot még fel a dobogóra.

Agrárhírek / Életmód

Apátsági sör - apácáktól

2022. január 17.

A belgiumi Maredret apátság apácái küszködtek, hogy megteremtsék a minimális alapokat a felújítási munkálataikhoz, így a cél érdekében egy olyan foglalkozáshoz fordultak, amely több száz éven át a szerzetesek elfoglaltsága volt: a sörfőzéshez.

Szakcikkek / Szőlő-Bor

Sörpuccs a borvidéken

2021. december 8.

Etyek az elmúlt évtizedben a bornak és a pezsgőnek köszönhetően a hazai gasztroforradalom egyik ikonikus helyszínévé vált, persze ehhez kellettek azok a borászok is, akik egyértelműen a minőség pártjára álltak. Világosan látszik az is, hogy a csendes borok felől a buborékok felé fordul a borvidék; 2023-ig kell már csak arra várnunk, hogy eredetvédett „Etyeki pezsgőt” ihassunk, amely talán nagyon gyorsan olyan ismert és elismert kifejezés lesz, mint a Tokaji aszú. A gasztroforradalmárok között azonban nemcsak borászok vannak: sonkamester, csokoládé- és sajtkészítő is öregbíti már a település nevét, de van egy első hallásra igazi kakukktojás is közöttük. Ha jobban megismerjük kiderül, hogy mégis csak van köze a borhoz: a musthoz például sörlevet kever. Vagy a sörléhez mustot? Az Etyeki Sörmanufaktúra főzdevezető-tulajdonosával, Radányi Orsolyával beszélgettünk.