Címke: Szárítás

szárítás

Szaktanácsadás

Milyen módon és mikor kell az egynyári dísznövények magjait begyűjteni?

2024. szeptember 8.

Milyen egynyári dísznövényekről szedhetünk magot? Mikor és hogyan kell azokat begyűjteni?

Házikert / Ház, táj blog

Fűszernövények szárítása otthon

2023. augusztus 21.

A friss fűszerek használata sokkal finomabb, élénkebb ízeket ad az ételeknek és csodás illatokkal gazdagítja az étkezéseket is. A saját magunk által termesztett és szárított fűszernövényeket pedig „leszüretelni” és kiszárítani sem nehéz. Lássuk, mire érdemes figyelnünk!

Házikert / Házikert

Szedjünk sok fűszernövényt és tároljuk be télire!

2023. augusztus 5.

Nézzük most sorra a nyári fűszernövényes munkákat a kertben!

Szaktanácsadás

Miért nem keltek ki a saját gyűjtésből származó paprikamagok?

2023. március 25.

Miért nem keltek ki a saját gyűjtésből származó paprikamagok? Én hibázhattam valamiben, vagy a magokkal lehetett a gond?

Szaktanácsadás

Mitől lett fekete foltos a dióbél?

2023. február 6.

Bár az idei évben jó diótermést szüreteltem, sajnos a termés tisztítása során sok foltos dióbelet találtam. A foltok sötétszürkéből feketébe hajlanak és letörölhetetlenek. Az interneten található fotók és leírások alapján nem tudom azonosítani a foltosodás okát. Kérem szíves véleményüket!

Házikert / Házikert

Dió tárolása: Hogyan történik?

2022. november 1.

Gyakori kérdések listáján szerepel ez a kérdés: hogyan jobb a diót tárolni? Évekig eláll a dió, ha jól tároljuk: valódi tippeket mutatunk be a sikeres diótárolásért.

Szaktanácsadás

Hogyan lehet vetőmagnak kinyerni a magot a paradicsomból?

2022. augusztus 20.

Hogyan lehet vetőmagnak kinyerni a magot a paradicsomból, hogyan járjak el? Van valami különleges módja?

Házikert / Házikert

Fűszerszüret: citromfű, menta és bazsalikom

2022. július 19.

A fűszereknél nemcsak a szüretelés helyes módja és ideje a fontos, hanem a tárolás, feldolgozás is, hogy megmaradjanak az értékes illatanyagok, aromák, színek.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Tartósítás konzervek és hűtőberendezések nélkül

2021. március 27.

Az élelmiszer tartósításának a kialakulása egyidősnek tekinthető az emberiség történetével. Hagyományos értelemben véve az „ősi” tartósító eljárások közé sorolhatjuk a szárítást, az aszalást, a besűrítést, a füstölést, a sózást, a savanyítást, az erjesztést vagy akár a természetes hűtést is.