2023. augusztus 21.
A friss fűszerek használata sokkal finomabb, élénkebb ízeket ad az ételeknek és csodás illatokkal gazdagítja az étkezéseket is. A saját magunk által termesztett és szárított fűszernövényeket pedig „leszüretelni” és kiszárítani sem nehéz. Lássuk, mire érdemes figyelnünk!
2023. május 20.
Egy kérdéssel fordulok Önökhöz. Mikor szüretelhető a rebarbara?
2022. november 11.
Három borvidék... három borászat... egybevágó vélemények.
2022. november 11.
Bár idén sokat termett a birsalmánk, gyümölcsének húsa barna. Éretten szedtük és saját pincében tároltjuk. Már előző években is tapasztaltuk ezt az elváltozást. Mi okozza, lehet védekezni ellene?
2022. október 25.
A legtöbb tévhit abból keletkezik a kiskerttulajdonosok fejében, hogy leterem a sok gyümölcs, és ott már lehúzzuk a rolót, nincs több teendőnk a gyümölcsfákkal. De persze a valóság ennél sokkal izgalmasabb és teendőkben dúsabb.
2022. október 16.
Ősszel egyre többen kérdezik tőlem is, hogy mi vajon meddig szüretelünk? Titkon mindig reménykedünk a hosszú indiánnyárban, azért a korai fagyok bekavarhatnak a mi elképzeléseinkbe is.
2022. október 14.
Mikor érett a birsalma? A szüretelését mikor és hogyan lehet megkezdeni?
2022. október 2.
Mikor szüreteljük a sütőtököt? Honnan tudjuk, hogy érett? Meg kell várni az első fagyokat vele?
2022. szeptember 26.
Szeretném megtudni, hogy a homoktövis termését mikor és hogyan szedhetjük?