Címke: Szántóföldi növénytermesztés

szántóföldi növénytermesztés

Agrárhírek / Agrárközélet

Növelhető az agrárium kibocsátása a precíziós technológiák alkalmazásával

2019. május 29.

Nem a precíziós gazdálkodásra történő átállás költsége a komoly tétel, hanem az a deficit, amelyet annak hiánya évről évre okoz az ágazatban.

Agrárhírek / Agrárközélet

A szántóföldi növénytermesztés munkabiztonsága

2019. január 24.

A szántóföldi növénytermesztés tekintetében oda kell figyelni arra, hogy a gépkezelők rendelkezzenek az általuk kezelt gépekre érvényes vezetői engedéllyel – a gépek pedig rendelkezzenek a szükséges felülvizsgálati, karbantartási dokumentációkkal, kockázatértékelésekkel.

Agrárhírek / Agrárközélet

Rekordteljesítményt érhet el a mezőgazdaság

2018. december 11.

A bruttó hazai termék (GDP) volumene 2018. I-III. negyedévében a 4,8 százalékkal bővült, a mezőgazdaság teljesítménye 2,4 százalékkal növekedett éves alapon.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Integrált termesztés a kertészeti és szántóföldi kultúrákban

2018. december 10.

A technika napjainkban zajló robbanásszerű fejlődése következtében a mezőgazdaságban is nő a kutatás-fejlesztés súlya, fokozódik az igény arra, hogy új tudományos eredményeken alapuló technológiák váljanak elérhetővé.

Szakcikkek / Talajművelés

Talaj, klíma, agrotechnika

2018. november 28.

A szántóföldi növénytermesztést hatalmas változások jellemezték az elmúlt évtizedekben. Új fajták, hibridek jelentek meg, a vetőmag-előállítás minőségi színvonalon valósul meg hazánkban. Ugyancsak hatalmas változások következtek be az agrotechnikai elemekben is. A szántóföldi növénytermesztés biológiai alapjainak és agrotechnikai elemeinek forradalmi változása mellett az ökológiai feltételek azok, amelyek standardok maradtak, ill. azok csak korlátozott mértékben befolyásolhatók.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Már csak a cukorrépa betakarítása maradt

2018. november 9.

A cukorrépa kivételével befejeződött az őszi szántóföldi növények betakarítása, kukorica, napraforgó és szója termésekből megfelelő árualap áll rendelkezésre, biztonságos az ország ellátása, és jelentős mennyiség marad exportra is.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Későbbre tolódott a tavaszi munkálatok kezdete

2018. május 3.

A tél végi és kora tavaszi időjárás kedvezőtlenül hatott a mezőgazdasági munkák végzésére.

Agrárhírek / Növénytermesztés

A termelőknek kedvez az idei gabonaár alakulása

2018. április 20.

Bár a betakarításig még hónapoknak kell eltelnie, a világpiaci trendek bizakodásra adnak okot a szántóföldi növénytermesztés szempontjából.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Az igények alatt termelnek szóját hazánkban

2018. április 16.

Az ország évi 600 ezer tonna szóját, 250 ezer tonna szójadarát igényel.

Agrárhírek / Agrárközélet

Szántóföldi növénytermesztési beszállítóipari alosztály alakult a NAK-nál

2018. április 13.

Szántóföldi növénytermesztést fő- vagy melléktevékenységként mintegy 200 ezer kamarai tag végez, az április 10-én megalakult alosztály az őket kiszolgáló szaporítóanyag-, növényvédőszer- és mezőgépgyártókat, -előállítókat, -forgalmazókat, illetve a tápanyag-utánpótlással foglalkozó vállalkozásokat is tömöríti.