Címke: Tápanyag-utánpótlás

tápanyag-utánpótlás

Tápanyag-utánpótlás során mesterségesen juttatjuk vissza azokat az anyagokat a talajba, amelyeket a növények korábban kivontak onnan. Célja a növekedéshez szükséges tápanyagok biztosítása úgy, hogy a növény igényeihez alkalmazkodva, a termesztési technológiát, a talaj típusát figyelembe véve célzottan  – a megfelelő helyen és időben – juttassuk ki azokat. A tápanyagok visszapótlása a talajba szerves- és műtrágyák használatával oldható meg. A szerves tápanyag-források lehetnek növényi (zöldtrágya, komposzt) és állati eredetűek (istállótrágya).  A szervetlen (ásványi) tápanyag-források a műtrágyák: N, P, K, Ca, Mg stb. ásványi sói, valamint a szerves kötést tartalmazó karbamid. Az Agrofórum Online szakportál számos információval szolgál olvasói számára a témában a Tápanyag-utánpótlás rovatában.

Agrárhírek / Életmód

Egy virágkötészet napi tevékenységei I. rész

2019. szeptember 13.

Miután beérkeznek az üzletbe a palánták, cserepes növények vagy vágott virágok, első fontos feladat a számukra megfelelő környezet kialakítása.

Szakcikkek / Tápanyag-utánpótlás

A kiváló repcetermés receptje: minőségi tápanyagok

2019. július 2.

Ha a kezdeti fejlődés során a növény minden tápanyagot megkap, egy megerősödött és jól begyökerezett állomány megy a télbe, ami már egy mérföldkő a jó terméshez vezető úton.

Agrárhírek / Gépinfo

Úton a mezőgazdaság megújulása felé

2019. május 23.

A mezőgazdaság sürgős megújulásának egyik záloga, ahogy látható, a dróntechnológia lehet, amelyben további komoly potenciál rejlik.

Szakcikkek / Zöldség

Lombtrágyázás a zöldségtermesztésben

2019. május 22.

A növény a tápanyagokat a gyökerein keresztül veszi fel, ezért a tápanyag-utánpótlási technológiákban alapvetően a gyökéren keresztüli tápanyag-hasznosulással számolunk. Ugyanakkor vannak esetek, vagy pusztán egyetlen megoldás bizonyos tápanyag-ellátási zavarok megelőzésére illetve megszüntetésére, ezek a következők:

Szakcikkek / Zöldség

Fejeskáposzta-palánták integrált szemléletű táplálása

2019. március 24.

A fejes káposzta egyike azoknak a zöldségféléknek, mely étkezésünkben szinte heti sűrűséggel jelen van.