Címke: Tárolás

tárolás

Szakcikkek / Zöldség

Így tároljuk a sütőtököt, hogy hosszan eltartson

2023. október 16.

A tökfélék családjába tartozó növény Közép- és Dél-Amerika trópusi területein őshonos, onnan került Európába, Amerika felfedezése után. A kertben jelentős helyigényű növény, méretes termése változatosan felhasználható.

Szaktanácsadás

Érdemes a héjas diót hideg helyen tárolni?

2023. október 14.

Dió tárolásával kapcsolatban szeretném a segítségüket kérni. Érdemes a héjas diót is hideg helyen tárolni?

Szaktanácsadás

Mi okozhatja a betárolt vöröshagymán látható fekete bevonatot?

2023. október 3.

Saját kertünkben termesztett, már betárolt vöröshagymánk romlásnak indult. Több hagymának száraz levelei alatt fekete bevonatot láttunk. Mi okozhatja ezt?

Szaktanácsadás

Mik a sütőtök érettségének jelei?

2023. szeptember 24.

Szeretném megkérdezni, hogy honnan lehet tudni, hogy érett már a sütőtök?

Szaktanácsadás

Mire ügyeljünk, ha magot szeretnénk gyűjteni a virágzó dísznövényekből?

2023. augusztus 27.

Hogyan szedjek magot a dísznövényekből? Mire ügyeljek? Válaszukat előre is nagyon köszönöm!

Blog / Ház, táj

Fűszernövények szárítása otthon

2023. augusztus 21.

A friss fűszerek használata sokkal finomabb, élénkebb ízeket ad az ételeknek és csodás illatokkal gazdagítja az étkezéseket is. A saját magunk által termesztett és szárított fűszernövényeket pedig „leszüretelni” és kiszárítani sem nehéz. Lássuk, mire érdemes figyelnünk!

Szaktanácsadás

Miért kezd bimbóban száradni a gladiólusz?

2023. július 22.

Gladiólusz virágaim némelyike kezd bimbóban száradni, nem nyílik ki. A virágokban apró, hosszúkás, fekete színű rovarokat találtam. Mit tudok tenni, menthető még?

Szaktanácsadás

A megdőlt szárú vöröshagyma már betakarítható?

2023. július 13.

Kérem segítségüket a hagyma felszedésével kapcsolatban! A megdőlt szárú vöröshagyma már betakarítható?

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

A természetes permetszer hetekkel meghosszabbítja a friss gyümölcsök és zöldségek élettartamát

2023. május 28.

Mindannyian jártunk már úgy, hogy miután kivettük az uborkát a hűtőből, azt láttuk, hogy az megfonnyadt, összeaszalódott és megpenészedett.