Címke: Tárolás

tárolás

Szaktanácsadás

Hatásos lehet még a tavaly lejárt szavatossági idejű permetszer?

2023. november 23.

Szeretném megkérdezni, hogy a 2022-ben lejárt Vegesol lemosó permetszert lehet-e még használni? Lesz-e hatékonysága?

Szaktanácsadás

Hogyan hasznosíthatom a zölden maradt paradicsomot?

2023. november 12.

Mit tudok tenni a zölden maradt paradicsommal? Válaszukat nagyon várom, és előre is köszönöm!

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Hogyan tároljuk télen a betakarított zöldségeket?

2023. november 8.

Az őszi betakarítás sokkal több zöldséget és gyümölcsöt eredményez, mint amennyit el tudunk fogyasztani. A termés egy részét le lehet fagyasztani, be lehet főzni, de a többit hűvös kamrában, pincében, sötét helyen kell tárolni. Kérdés, hogy hogyan?

Szaktanácsadás

Árt a sárgarépának a fény a tárolás során?

2023. november 8.

Árt-e a sárgarépának, ha olyan helyen tároljuk, ahol fény is éri? Válaszukat előre is köszönöm!

Szaktanácsadás

Mitől barnult meg a birsalma terméshúsa?

2023. október 31.

Szép birsalmáim belseje megbarnult, mi okozza ezt? Talán gombás betegség? Permeteznem kellett volna?

Szaktanácsadás

Mikor szedhető a naspolya?

2023. október 18.

Van egy naspolyafám új házunk kertjének a végében. Azt szeretném megtudni, hogy mikor szedhető a gyümölcse?

Szakcikkek / Zöldség

Így tároljuk a sütőtököt, hogy hosszan eltartson

2023. október 16.

A tökfélék családjába tartozó növény Közép- és Dél-Amerika trópusi területein őshonos, onnan került Európába, Amerika felfedezése után. A kertben jelentős helyigényű növény, méretes termése változatosan felhasználható.

Szaktanácsadás

Érdemes a héjas diót hideg helyen tárolni?

2023. október 14.

Dió tárolásával kapcsolatban szeretném a segítségüket kérni. Érdemes a héjas diót is hideg helyen tárolni?

Szaktanácsadás

Mi okozhatja a betárolt vöröshagymán látható fekete bevonatot?

2023. október 3.

Saját kertünkben termesztett, már betárolt vöröshagymánk romlásnak indult. Több hagymának száraz levelei alatt fekete bevonatot láttunk. Mi okozhatja ezt?