Címke: Tojástermelés

tojástermelés

Agrárhírek / Állattenyésztés

Nem lesz több barna tojás a szupermarketekben

2024. április 29.

Miért van barna és fehér tojás? A német Szövetségi Mezőgazdasági Információs Központ szerint ebben a döntő tényező a fül színe, a fehér tyúkok általában fehér tojást tojnak.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Átadták az ország legnagyobb tojástermelő telepét

2023. április 21.

A máriahalmi telephelyen eddig két, egyenként 100 ezer férőhelyes ól működött, a mostani bővítéssel létrejött új telep 140 000 tojótyúk befogadására alkalmas.

Blog / COVID-Agrár

Koronavírus - Zökkenőmentes a tojástermelés, de szükség lenne a húsliszt engedélyezésére

2020. március 23.

Egyelőre biztosított a magyarországi tojástermelés a koronavírus-járvány idején is, mindössze az importszója-ellátásban vannak kisebb zavarok, aminek kiváltára azonban lehet megoldást találni.

Szakcikkek / Állattenyésztés

Kockázatos és drága lenne az átállás ketrecesről mélyalmos tojástermelésre

2019. december 9.

Az EU szabványnak megfelelő, feljavított ketreces tojástermelő technológia gazdaságosabb, valamint állategészségügyi szempontból a tyúkoknak is kedvezőbb.

Videó

Ketreces vagy mélyalmos tojás? - Ilyen a feljavított ketreces tojástermelés a Kereki-Farmnál

2019. december 7.

Indokolatlannak, sőt, egyenesen károsnak tartják a magyarországi termelők azon áruházláncak törekvését, amelyek 2025-től kirázólag alternatív, mélyalmos vagy volieres rendszerben előállított tojást forgalmaznának. Mindezt úgy, hogy a 2012-től hazánkban is 80-85%-ban alkalmazott, EU szabványnak megfelelő feljavított ketreces technológia gazdaságosabb, és állategészségügyi szempontból az tyúkoknak is kedvezőbb.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Az áruházakkal egyeztetnének a tojástermelők

2019. szeptember 26.

Számos esetben előfordult, hogy az üzletláncok indokolatlan akciót hirdettek, ezzel pedig rendre sikerült letörniük a felvásárlási árakat.