Címke: Ukrajna

Ukrajna

Agrárhírek / Növénytermesztés

Jó vagy rossz hír? Tizedével kevesebb kukoricát vetettek az ukránok

2024. február 16.

Ukrajnában a 2024-es kukorica vetésterülete 9 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Ennyi agrártámogatásra lehet majd jogosult Ukrajna EU-tagként

2024. február 15.

A csatlakozási tárgyalások során határozzák meg az ukrán mezőgazdasági ágazat Európai Unióba történő integrációjának feltételeit – mondta két ukrán miniszter, cáfolva, hogy Kijev az EU zöld követelményeinek enyhítését kérné.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Lengyelország minőségellenőrzést vezet be az ukrán gabonaszállítmányokra

2024. február 15.

Lengyelország azt tervezi, hogy megkezdi az Ukrajnából érkező gabonaszállítmányok minőségi ellenőrzését – közölte Michal Kolodziejczak mezőgazdasági miniszterhelyettes, miközben a lengyel gazdálkodók országos tiltakozást folytatnak az EU politikája ellen, beleértve az ukrajnai olcsó gabonaimport engedélyezését.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Az ukrán bankok nem hajlandóak támogatni az üvegházakat érintő beruházásokat

2024. február 13.

Nem elég a háború, az emberek küszködése, az ukrán bankok csak a saját érdekeiket nézik – és akkor sem segítik a gazdákat, ha tudják, munkájuk hasznos és a saját hazájukban rekedt emberek életét szolgálja.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Tovább „garázdálkodnának” az uniós piacon az ukrán gazdák

2024. február 12.

Az ukrán agrárszakszervezetek arra kérték a kormányt, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy élelmiszertermékeik szabadon hozzáférjenek az európai piachoz – közölte az UCAB.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Ukrajna exportjának sikerét a vörös-tengeri válság próbára tette

2024. január 25.

Ukrajnának sikerült olyan szintre növelnie fekete-tengeri gabonaexportját, amilyenre az orosz invázió előtt nem volt példa, bár a vörös-tengeri hajózási válság új kihívás elé állítja az ország döntő fontosságú mezőgazdasági kereskedelmét.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Brutálisan visszazuhan Ukrajna tengeri gabonaexportja 

2024. január 20.

Az ukrán tengeri gabonaexport várhatóan 20 százalékkal csökken januárban az előző hónaphoz képest a Vörös-tengeren tapasztalható válság és az újévi ünnepek miatt – közölte egy magas rangú ukrán kormánytisztviselő.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Rekordot döntött Ukrajna decemberi fekete-tengeri élelmiszerexportja 

2024. január 15.

Ukrajna decemberben 4,8 millió tonna élelmiszert exportált a fekete-tengeri szállítási folyosóján keresztül, ami meghaladta az ENSZ által létrehozott korábbi gabona megállapodás keretében megkötött maximális havi export mennyiséget – közölték a brókerek.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Ukrajna felállt a padlóról, döbbenetes folyamatok zajlanak a gazdaságban

2024. január 10.

Sokan egy lyukas garast nem adtak volna azért, hogy az Oroszországgal háborúzó Ukrajna tavaly 5 százalékos GDP-növekedést és 5 százalékos inflációt produkál – de mindez bekövetkezett.