Címke: űrkutatás

űrkutatás

Agrárhírek / Növénytermesztés

Így termelnének élelmiszert más bolygókon

2024. április 4.

A tudósok szerint egy gombafaj lehet a kulcs ahhoz, hogy más bolygókon, akár különösen előnytelen, száraz körülmények között is lehessen élelmiszert termeszteni.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Űrburgonyát ültetnek a tudósok

2024. január 25.

A tudósok megkezdték az öt hónapot az űrben töltött több mint 60 000 vetőgumó kiválogatását és termesztését, abban a reményben, hogy olyan egyedi tulajdonságokat fedeznek fel, amelyek javíthatják a termelés hatékonyságát és a terméshozamot.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Egyetemi paprika az űrben

2023. szeptember 9.

A HUNOR – Magyar Űrhajós Program keretében a Debreceni Egyetem kutatói hosszútávú űrmissziók élelmiszer-előállítását kiszolgáló rendszerek kifejlesztésén dolgoznak.

Szakcikkek / Kitekintés

A mezőgazdaság jövőjének átalakítása a világűr segítségével

2023. május 8.

Az év elején az Európai Űrügynökség (ESA) a Német Űrkutatási és Űrhajózási Központtal (DLR) és a Német Szövetségi Mezőgazdasági és Élelmezési Hivatallal (BLE) közösen rendezvényt szervezett az űrkutatási és az agrár-élelmiszeripari ágazat összefogása érdekében, amelynek célja a közös kihívások kezelése és egy közös ütemterv kidolgozása volt.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Chilipaprika az űrből

2021. augusztus 4.

Az űrállomáson végzett kísérletek segítenek megoldásokat találni a NASA hosszútávú űrkutatásai során felmerülő élelmezési kérdések megválaszolására.

Agrárhírek / Bulvár

Friss zöldségeket termesztenek az űrállomáson a NASA "űrkertészei"

2018. szeptember 29.

A Veggie elnevezésű kísérlet célja, hogy növelje a terméshozamot az orbitális pályán, emellett friss, tápláló zöldségfélékkel gazdagítsa az űrhajósok étrendjét az esetenként több száz napos fenntartózkodás során.