Címke: Vegán

vegán

Agrárhírek / Életmód

Ausztriában is hódít az egészséges német zabkása

2024. április 3.

A Haferkater zabkásamárka megnyitotta első osztrák üzletét a bécsi repülőtéren. Az új helyen az egészséges zabkása, a zabos rizses tálak, kenyerek kaphatók nagy választékban.

Szakcikkek / Szőlő-Bor

Nem minden bor vegán? Nem bizony!

2024. március 26.

Az emberekből gyakran meglepődést vált ki, amikor egy borra azt mondjuk, hogy vegán, hiszen alapvetően szőlőből készül.

Agrárhírek / Bulvár

Vegán tojást állítanának elő, de egyelőre akadnak vele nehézségek

2024. március 12.

Vajon mit szólnak a tojástermelők a vegán tojáshoz? A Neggst nevű startup cég más alternatív tojástermékek mellett héjas vegán tojást is szeretne piacra dobni.

Szakcikkek / Életmód

Így kerülhetjük el vegán ételeknél a baktériumok okozta megbetegedéseket

2023. november 27.

Nem titkolom, kimondottan rajongok a Szupermenta (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) tesztjeiért. Egyrészt azért, mert valóban mindenre kiterjedő, másrészről pedig határozottan értékelem azt, hogy mint fogyasztónak védik az érdekeimet. Így, mivel magam is szívesen rendelek vegán ételeket, örömmel üdvözöltem, hogy legutóbb ezt a területet vették – mikroszkóp alatt is – szemügyre.

Szakcikkek / Életmód

A vegánok tényleg egészségesebbek, mint a húsfogyasztók?

2023. november 23.

A címben feltett kérdésre – egy friss tanulmány alapján – inkább a fordított összefüggés feltételezése a válasz: úgy tűnik, hogy az eleve egészségesebb életmódot követők hajlamosabbak áttérni a vegán étrendre.

Agrárhírek / Életmód

A Lidl csökkenti az állati termékek vegán alternatíváinak árait 

2023. október 15.

Az élelmiszer-kereskedő bejelentette, a jövőben a saját márkás vegán termékek szinte teljes kínálata ugyanolyan alapáron lesz elérhető Németországban, mint a hasonló állati eredetű termékek. A vegán ételek jellemzően lényegesen drágábbak, mint az állati eredetűek.

Agrárhírek / Életmód

Hal nélkül készül a vegán halászlé – de hogyan?

2023. szeptember 7.

Nem is akárhol, hanem azon a Nemzetközi Tiszai Halfesztiválon ért el arany minősítést két vegán hobbiszakács, amely hazánk egyik legrangosabb gasztronómiai rendezvénye. Dér Lilla és Gyarmati Dorka, a két versenyző nem meglepő módon hal nélkül készítette el a hallevet. Mielőtt azonban a némileg „unortodox” receptet ismertetnénk, merüljünk el kicsit a hagyományos levekben.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Nyitottak a magyarok a vegán húshelyettesítő termékekre

2022. szeptember 27.

A magyar lakosság csaknem 30 százaléka kóstolt már növényi alapú, vegán húshelyettesítő terméket, sőt, 5 százalék rendszeresen fogyasztja is – derül ki a Pápai Hús Kft. által a témában készített, reprezentatív kutatásából. A válaszok alapján az emberek igen nyitottak ezekre a termékekre, mert azok csaknem fele, akik még sosem próbáltak ilyeneket, valószínűleg vagy biztosan megkóstolnának vegán húshelyettesítő termékeket. A készítmények ízletességét bizonyítja, hogy a „kóstolók” 52 százaléka bátran lemondana a húsfogyasztásról ezekért cserébe.

Agrárhírek / Életmód

Megszüntetik a vegán kolbász elnevezést Franciaországban

2022. július 8.

Franciaországban úgy döntöttek hogy a vegán kolbász vagy a vegán steak többé már nem megengedett elnevezés. Ez egyértelműséget ad, de nem mindenkinek tetszik a lépés.