Címke: Vegán

vegán

Agrárhírek / Növénytermesztés

Nyitottak a magyarok a vegán húshelyettesítő termékekre

2022. szeptember 27.

A magyar lakosság csaknem 30 százaléka kóstolt már növényi alapú, vegán húshelyettesítő terméket, sőt, 5 százalék rendszeresen fogyasztja is – derül ki a Pápai Hús Kft. által a témában készített, reprezentatív kutatásából. A válaszok alapján az emberek igen nyitottak ezekre a termékekre, mert azok csaknem fele, akik még sosem próbáltak ilyeneket, valószínűleg vagy biztosan megkóstolnának vegán húshelyettesítő termékeket. A készítmények ízletességét bizonyítja, hogy a „kóstolók” 52 százaléka bátran lemondana a húsfogyasztásról ezekért cserébe.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Megszüntetik a vegán kolbász elnevezést Franciaországban

2022. július 8.

Franciaországban úgy döntöttek hogy a vegán kolbász vagy a vegán steak többé már nem megengedett elnevezés. Ez egyértelműséget ad, de nem mindenkinek tetszik a lépés.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Burgonyafehérje mint alternatíva

2021. július 27.

A burgonyafehérje egy új növényi eredetű fehérjetermék, amely a burgonyakeményítő gyártása során keletkező melléktermékből állítható elő, így kedvező fenntarthatósági paraméterekkel rendelkezik.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Mert nem csak a húsevőké a töltött káposzta - 3. rész

2021. május 1.

Van-e élet hús nélkül, vagyis létezik-e a hús nélküli töltött káposzta. Azt gondolom, nem árulok el titkot, ha azt mondom van. Lássunk néhány ínycsiklandozó receptet!

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Vegán termékekkel nyerte el az Inno d’Ort a Pápai Hús

2021. április 29.

Elnyerte az Inno d’Or – Év Innovációja 2021 díjat vegán termékcsaládjával a Pápai Hús. A cég a nagy hazai húsipari társaságok közül egyedüliként vágott bele a vegán gyártásba, és sorozatban fejleszti ki az újabb és újabb húsmentes termékeit.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Gyülekeznek a felhők a húshelyettesítők piacán

2020. október 15.

A JPMorgan pár hete figyelmeztetett, hogy irracionális értékeltségen forog a Beyond Meat részvények árfolyama.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

A jövő húsételeinek nagyobb része nem lesz állati eredetű!

2019. június 22.

Az előrejelzések szerint 2040 húsételeinek 35 százaléka sejtkultúra-tenyészetekből, 25 százaléka pedig növényi pótlékokból fog állni.