Címke: Vízgazdálkodás

vízgazdálkodás

Agrárhírek / Megújuló energia

Kék-zöld tetőkkel bővítenék a szivacsvárosok kapacitását

2024. május 10.

A csapadéktároláson túl is rengeteg az előnye a szivacsvárosoknak. A csapadék felfogására szolgáló terület mérete tovább nőhet a kék-zöld tetőkkel.

Szakcikkek / Táj-Tér-Kép

Innovatív vízgazdálkodás: a H2Ohio Projekt és hazai vízvédelmi stratégiák

2024. január 25.

Itthon kiemelten fontos a vízjárta területek védelme, hiszen a víz az egyik legnagyobb erőforrásunk ökológiai és társadalmi értelemben is. Érdemes lehet a világ vízrendezési innovációit szem előtt tartanunk, hogy azzal saját vizeinket is védjük.

Agrárhírek / Agrárközélet

Ökológiai és vízgazdálkodási előadás-sorozatnak ad otthont a Széchenyi István Egyetem

2023. november 24.

Rangos vízgazdálkodási előadás-sorozat első ülését rendezték meg nemrégiben a győri Széchenyi István Egyetemen. Az eseményen a téma elismert szakemberei az ökológiai vízmennyiség meghatározásáról értekeztek társadalmi, biológiai és vízügyi szempontokat is figyelembe véve.

Agrárhírek / Agrárközélet

Nincs mese, a talajvízszint emelésére országszerte nagy szükség van

2023. november 16.

Közös érdekünk, hogy a vízminőséget minél jobb állapotban tartsuk, környezetünket, teremtett világunkat megóvjuk – mondta Nagy István agrárminiszter „a Rába és a Rábca folyó mentesített öblözeteinek árvízvédelmi fejlesztése" című projektátadó rendezvényen.

Szakcikkek / Ökológiai gazdálkodás

Gazdálkodás ártéren: felelőtlen kockázat vagy áldás?

2023. szeptember 26.

Az ártereken való gazdálkodás sokak számára meggondolatlanságnak tűnhet, de akik ezt a gyakorlatot követik, azok több előnyét látják, mint kockázatát.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Pályázati határidő közeledik, érdemes figyelni rá

2023. szeptember 21.

Véghatáridejéhez közeledik A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése pályázat beadása.

Videó
Ártér: veszély, vagy áldás?

7:10

Ártér: veszély, vagy áldás?

2023. szeptember 11.

Az ártéri gazdálkodás igen mostoha sorsra jutott az elmúlt időszak mezőgazdasági és tájhasználati gyakorlatának térhódítása miatt. Az ártéri gazdálkodásban rejlő gazdálkodási potenciál azonban koránt sincs kihasználva. A mentett oldalon gazdálkodók a mondhatni káros vízformák ellen küzdenek, máskor az aszály okoz fejfájást, ugyanakkor az ártéri gazdálkodásnak számos előnyéről is beszélhetünk.

Szakcikkek / Házikert

5 érv, hogy esőkerttel oldjuk meg a vízelvezetést

2023. augusztus 24.

Az utóbbi időben egyre több kertbe tervezünk esőkerteket. Nem is véletlen, hiszen rengeteg előnye van az esőkertnek, főleg, ha jól sikerül a kivitelezés.

Agrárhírek / Agrárközélet

Ezeket a kutakat nem kell engedélyeztetni

2023. június 13.

A Ház kedden döntött a vízgazdálkodási törvény módosításáról, amelynek értelmében egyes kutak mentesülnek az engedélyeztetési kötelezettség alól.