2021. november 28.
A pezsgőműhelyben nem készülnek nagy tételek, sőt, nincs olyan palack, ami ne menne keresztül László kezén, amibe bele ne szagolt volna.
2021. november 27.
A hideg időben az olajos magok kiváló csemegék lehetnek, akár egyenesen a kertből. Akár diákcsemegét is készíthetünk házilag, ha kedvünk van hozzá.
2021. november 27.
Kun Anita sajtmesterrel a Csíz sajtműhely tulajdonosával a termékeikről, minőségbeli követelményekről, a nemzetközi versenyekről, sőt még az "ellopott" sajtról is beszélgettünk.
2021. november 27.
Gyökeres, konténerben nevelt fenyőt tervezek vásárolni karácsonyfának. Milyet érdemes keresnem? Életben fog maradni, ha a szobai léte után kiültetem?
2021. november 27.
Nem tagadom: igazi csokoládérajongó vagyok és voltak évek, hogy százszámra készítettem a csokibonbonokat karácsonyra a családnak, legyen az házi baunty vagy töltött konyakosmeggy. De mivel ez egy viszonylag lassú „üzem”, így már november elején neki kellett álljak ahhoz, hogy a természetes fogyás mellet jusson karácsonyra is mindenkinek.
2021. november 27.
Hazánkban a szója termesztése kihívásokkal teli feladat, de az egész országban megtalálhatóak azok az ökológiai feltételek, amelyek között kellő szaktudás birtokában érdemes szóját vetni.
2021. november 26.
Az őszi és téli időszak a forró teaázás ideje és ha gondos kertész módjára dolgoztunk év közben, akkor most telis-tele lehet a kamra a leszárított aromanövényekből, amit a saját kertünkből szüreteltünk.
2021. november 26.
Már nem sok idő van hátra a tartósan fagyos éjszakákig, igyekezni kell a feladatok elvégzésével.
2021. november 26.
A legnagyobb problémát jelenleg azoknak a gyomnövényeknek a kelése okozza, amelyeket egész télen ott fogunk látni a búza- és árpatáblákban.
2021. november 26.
Robert Shiller és szerzőtársa (amerikai közgazdászok) Fishing for Phools című könyvében ír arról az információ aszimmetriáról, mely az árut eladó és azt megvásárló között feszül.