Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Komoly ágazat épül a laktózérzékenységre

2018. november 19.

A fogyasztók érdeklődése kb. 4-5 éve erősödött meg a laktózmentes kategória iránt, és ezt az igényt felismerve fogott bele a Sole-Mizo Zrt. a termékcsalád fejlesztésébe. Termékeiket elsősorban belföldön értékesítik, de a környező országokban, Romániában, Szlovákiában is jelen vannak.

Agrárhírek / Növénytermesztés

UTEC®, a stabilizált karbamid már Magyarországon is elérhető!

2018. november 19.

Az EuroChem kifejlesztette az UTEC®-et, amely hetekkel késlelteti a karbamid átalakulását!

Agrárhírek / Agrárközélet

Lényeges a talaj széntartalmának növelése

2018. november 19.

A talajokat folyamatosan pusztítja és tönkreteszi a gyors ütemű építkezés, az infrastruktúra-fejlesztés és a bányászat. A talaj szervesszén-tartalma csökken, ami növeli a további globális felmelegedést.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Az aszály megrövidíti a belga sült krumplit!

2018. november 18.

A franciául frites-nek nevezett, és gyakran majonézzel fogyasztott sült krumpli a belgák mindennapi ropogtatni valója, a méretcsökkenés tehát felér egy kisebb nemzeti katasztrófával.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Egy erdélyi pezsgő bravúros szereplése

2018. november 18.

Megismételte és felülmúlta a tavalyi sikert a magyarországi érdekeltségű, észak-erdélyi Kárászteleki Pezsgőpincészet. Az idei Nemzetközi Champagne és Pezsgő Világbajnokságon (CSWWC 2018) egy Carassia-tétel aranyérmes, egy másik pedig ezüstérmes lett.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Méreg vagy "szuperélelmiszer" a kókuszolaj?

2018. november 18.

A kókuszolaj mellett a vaj, a keménysajtok, az indiai gí, a kolbászok és a húsos piték tartalmaznak sok telített zsírsavat. A telített zsírsavakat tartalmazó ételek fogyasztásával és az így a vérünkbe kerülő rossz koleszterin mennyiségének növekedése miatt nő a szívkoszorúér-betegségek esélye

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Lökd ide a sört! - Nőtt a prémium sörök forgalma

2018. november 18.

Egyre nagyobb az igény a prémium és szuperprémium sörök iránt Magyarországon, csak az elmúlt egy évben 23 százalékkal nőtt a kategória forgalma.

Agrárhírek / Agrárközélet

Odafigyeléssel elkerülhető a baj! - Gondolatok a pálinkafőzés veszélyeiről

2018. november 17.

Az igazán jó minőségű párlat elkészítéséhez jó minőségű gyümölcs, megfelelő, biztonságos felszerelés és szakértelem szükséges. Az érdeklődők rengeteg fórumon elsajátíthatják a minőségi párlatfőzés részleteit.

Agrárhírek / Agrárközélet

Ötmillió dollárt fektetnek az agráriumba

2018. november 17.

A PepsiCo bejelentette, hogy a Fenntartható Mezőgazdálkodás Program részeként 2020-ban 5 millió dollárt fektet az indiai agráriumba.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Spanyol rozéból "varázsoltak" francia bort

2018. november 17.

2016 és 2017 között körülbelül 10 millió palack spanyol bort adtak el franciaként, derítették ki francia nyomozók.