Növénytermesztés
Növénytermesztés

UTEC®, a stabilizált karbamid már Magyarországon is elérhető!

UTEC®, a stabilizált karbamid már Magyarországon is elérhető!

EuroChem Agro Hungary Kft.

Az UTEC®, az EuroChem inhibitoros karbamid műtrágyája 2018 novemberétől már Magyarországon is elérhető. Az inhibitoros karbamidnak köszönhetően az UTEC® biztonságot nyújt a termelésben az egyre szélsőségesebb időjárási viszonyokkal szemben.

Büszkén jelentjük be, hogy az UTEC®, az EuroChem inhibitoros karbamidja novembertől már a magyar gazdálkodók számára is elérhető. Az UTEC® műtrágya rugalmas kijuttatást tesz lehetővé. Az egyedülálló technológiát referencia partnereink kitűnő eredményekkel alkalmazták az idei évben is.

A Nyugat Európában már közel egy évtizede forgalomban lévő műtrágya gyártását hazánkban is megkezdtük. Kelet-Magyarországi partnereinknek tartott szakmai előadáson október 17-én Angelo Niculescu (az EuroChem Közép-és Kelet Európai szakmai vezetője) ismertette az UTEC® műtrágya termesztési és gazdasági előnyeit.

„Egy általános karbamid műtrágya bemosó csapadék vagy bedolgozás hiányában a kijuttatás napján elkezd átalakulni ammóniummá, majd gáz alakban (NH3) elillan. A nitrogén vesztesége naponta akár 20% is lehet.

 Az EuroChem kifejlesztette az UTEC®-et, amely hetekkel késlelteti a karbamid átalakulását!

 Ez lehetővé teszi a talajfelszínre való kijuttatást, gáz alakú (NH3) nitrogén veszteség nélkül. A műtrágyaszórás időzítése így kevésbé függ az időjárási szélsőségektől, könnyebben tervezhető a fejtrágyázás, jobban hasznosul a nitrogén hatóanyag és javul a megtérülés.” – mondta Angelo Niculescu.

Növelnék a versenyképes szójatermelést

2019. december 11. 09:33

A gazdálkodók további ösztönzésére, a mind gazdaságosabb termelés érdekében, ez év szeptemberében 100 milliárd forint hitelkeretig elindult a mezőgazdasági és élelmiszeripari beruházási hitelekhez kapcsolódó, a kamatköltségeket 80 százalékig átvállaló kamattámogatási program.

Magas terméshozamokat produkált idén az angol mezőgazdaság

2019. december 7. 06:41

A terméshozamok egyértelműen mutatják, mennyivel jobb időjárási körülmények között dolgozhattak idén az angol mezőgazdaságban.

Itt van a lista: ilyen kukoricát vegyen, ha nagy termést akar!

2019. december 6. 15:01

A kukorica posztregisztrációs fajtakísérletet ebben az évben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködésben szervezte meg a Gabonatermesztők Országos Szövetsége és a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Második alkalommal állítják össze a kukorica ajánlati fajtalistáját

2019. november 29. 15:03

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Gabonatermesztők Országos Szövetségével (GOSZ) és a Vetőmag Terméktanáccsal (VSZT) együttműködve immáron második alkalommal állít össze ajánlati fajtalistát kukoricára, amelynek az a célja, hogy a termelők támpontot kapjanak a fajtaválasztáshoz.

Növénykondicionálók, műtrágyafajták, növényi hormonok - Tápanyag-gazdálkodási szakmai nap (II. rész)

2018. március 15. 12:43

A különböző huminanyagok és azok növényélettani folyamatokban betöltött szerepe, a szilárd és folyékony műtrágyák hatóanyag-tartalma és a növényi hormonok.

AKI: Emelkedett a műtrágyák és a növényvédő szerek ára

2018. október 26. 07:30

Jellemzően 6-12 százalékkal emelkedett a különböző műtrágyák ára, pedig a felvásárolt volumen a tavalyi évhez képest 25 százalékkal visszaesett. 

Hogyan tudunk 4800 forintból 84 000 forintot csinálni hektáronként?

2018. március 17. 15:37

A Dr. Szabó Agrokémiai Kft. standján Dr. Szabó Balázs válaszolt erre a nem mindennapi kérdésre. A válasz kiderül az AGROmashEXPO-n készített videónkból.

Nitrogén fejtrágyát a búzának és árpának… de mennyit?

2019. március 1. 11:49

Tavasszal az egyik legelső és legfontosabb szántóföldi munka a gabonák első fejtrágyázása, amit minél előbb célszerű elvégezni, amint az időjárás és a hatályos rendelkezések megengedik, valamint rá lehet menni a talajra jelentős taposási kár nélkül.