2023. december 4.
Magyarországon a fagyal az egyik kedvelt sövényként ültetett cserje. Jó térelválasztó, egyben díszítő funkciót is betölt. Nyírott állományai a parkokban, utak mentén vagy magánkertek szegélyén egyaránt megtalálhatók.
2023. december 4.
A földművelés általában magányos munka, ezért a mezőgazdaságban dolgozók alighanem örömmel fogadják egy ötletes okostelefonos alkalmazás érkezését.
2023. december 4.
A szója kezelésére szolgáló növényvédő szerek túlzott mértékű és nem szakszerű kijuttatása okozhatja a betegséget.
2023. december 4.
Felfrissített külsejű MTZ/Belarus 1523-as traktort mutatott be közösségi oldalán a fehérorosz gyártó. A háborús szankciók – úgy tűnik – eddig sem a gyár, sem pedig az ország gazdasági teljesítményét nem vetették vissza számottevően.
2023. december 4.
Vajon mi lesz a több tízezer embert foglalkoztató csomagoló-ágazattal, ha a Parlamentben és az Európai Tanácsban úgy döntenek, hogy a csomagolóanyagoknak veszniük kell?
2023. december 4.
Lehet-e még ifjítani az idős diófát? Válaszukat előre is köszönöm!
2023. december 3.
Szeretne boralapú téli, ünnepi ízű koktélokat kóstolni, vagy akár készíteni is? Akkor érdemes a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) színes, illatos kampányát figyelemmel követnie. A „Keverd és kóstold” kampányban ugyanis a boralapú koktélok kerültek fókuszba.
2023. december 3.
Nemcsak Chilében, de Dél-Afrikában is fényes jövőt jósolnak a cseresznyének. A hazai gyümölcságazatnak érdemes lenne tanulnia a két újdonsült „cseresznye-nagyhatalom” hozzáállásából.
2023. december 3.
Gyógyteák, fűszerkészítmények, majd illóolajok, most pedig itt vannak a levesek is. Mindezek a győrújfalui Sudár Birtokról származnak, ahol a kilencvenes évek elejétől kezdve már ökológiai gazdálkodást folytattak Boros Erzsébet szülei. A birtok tulajdonosa az elődök értékrendszerét szem előtt tartva szervezte újjá a gazdaságot. Ennek a munkának az eredményei, többek között, a magas hozzáadott értékkel rendelkező termékek is.
2023. december 3.
Kedves Olvasónk! A szerves trágyákról és használatukról készült cikksorozatunk végén szeretnénk azokra a kérdésekre választ adni, amit eljuttattak a szerkesztőségünkbe, azokra, amiket a zöldségtermesztési tanácskozások és beszélgetések alkalmával gyakran feltesznek, felvetésként elhangzanak.