24℃ 12℃
április 30. Katalin, Kitti, Zsófia, Piusz
Agrárhírek / Szőlő-Bor

Ezért fontos a szőlő-bor ágazat fejlesztése az agrárminiszter szerint

2019. március 2.

Nagy István szerint a szőlő-bor ágazat fejlesztése nem csak kulturális, hanem gazdasági és társadalmi érdek is. Az agrárminiszter a Borjog és Bormarketing konferencián elmondott beszédében fontos célnak nevezte a 2016-ban elfogadott szőlő-bor ágazati stratégia végrehajtását.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Több ezer szál hóvirágot értékesítettek idén - Engedéllyel termesztik a tavasz hírnökét

2019. március 1.

Kunszentmárton határában hazánkban egyedülálló módon engedéllyel termesztik a tavasz hófehér hírnökét. Legfrissebb videónkban bemutatjuk a különleges vállalkozást.

Házikert / Ház, táj blog

Agrár – Táj

2019. március 1.

Sokan szeretik vonatút közben az elsuhanó tájat fürkészni. A gondolataink ilyenkor szabadon cikázhatnak, beleképzelhetjük magunkat a tovaszáguldó utcák lakosainak helyébe, elgondolkodunk, vajon mivel telhet a nyájat a fa árnyékából őrző juhász napja, vagy irigykedhetünk a földutakon bicikliző kirándulókra. Szinte minden esetben kellemes és pihentető tevékenység a minket körülvevő tájban elmerülni, de egy esetben biztosan nem: ha az ember tájépítész.

Szakcikkek / Gépészet

Amerikához képest sem vagyunk elmaradva - Precíziós gazdálkodás a Balogh-Farm Tépe Kft.-nél

2019. március 1.

Balogh Sándor a Balogh-Farm Tépe Kft. ügyvezetőjeként 2010-ben gondolkodott el először a precíziós gazdálkodás bevezetésén 800 hektáros területükre.

Szakcikkek / Tápanyag-utánpótlás

Nitrogén fejtrágyát a búzának és árpának… de mennyit?

2019. március 1.

Tavasszal az egyik legelső és legfontosabb szántóföldi munka a gabonák első fejtrágyázása, amit minél előbb célszerű elvégezni, amint az időjárás és a hatályos rendelkezések megengedik, valamint rá lehet menni a talajra jelentős taposási kár nélkül.

Szakcikkek / Szőlő-Bor

A valódi ízek az érdekesek, - avagy borok enzimek, élesztők és kén nélkül

2019. március 1.

A Garam-menti dombság, a Duna közelsége, a szőlőhegy lábánál elterülő halastavak és a mocsaras Párizsi patak sajátos mikroklímát teremt. A különleges környezeti adottságok között termett szőlőből Sütő Zsolt kürti borász egyedi módszerek alkalmazásával készít bort – nem használ élesztőt, enzimet, ként; borait hordóban, illetve nyíltkádas erjesztéssel készíti seprőn tartással és élesztő-hártya alatti érleléssel.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

5 kora tavaszi teendő a kertben

2019. március 1.

A szürke téli hónapok után igazi felüdülést jelentenek az első meleg napok. Tavasszal ébredezik a természet és vele együtt bennünk is a vágy, hogy minél több időt töltsünk a szabadban. A kerttulajdonosoknak van is rá okuk, hiszen a tavaszi kertben bőven akad feladat.