Növénytermesztés
Fizetett tartalom
Növénytermesztés
Fizetett tartalom

Kell, hogy tudd a karbamidról!

Kell, hogy tudd a karbamidról!

Nitrogénművek Zrt.

Ez a legkörnyezetszennyezőbb műtrágya a gyártás és felhasználás során is! Vigyázz a környezetre és ne használj karbamidot!

Úgy tűnik, ez a legolcsóbb hatóanyag, de ez hazugság! Ne hagyd magad becsapni és megtéveszteni!

A karbamid tavaszi felhasználása során 20 Celsius-fokos hőmérsékleten a hatóanyag 50%-a kipárolog már az első hét napon. A maradék így válik a legdrágább hatóanyaggá.

A karbamid elsavanyítja a talajt, ezáltal csökkenti a termőképességet. Nem gyermekeid és unokáid műtrágyája!

Kell, hogy tudd az igazságot az inhibitorról! Azért próbálkoznak vele, hogy csökkentsék a víz- és légszennyezést. De pillanatnyilag iparilag ez nem megvalósítható.

Javasoljuk a 39%-os hatóanyag tartalmú Pétisót, ami a piacon egyedülálló minőség! Csökkenti a talaj elsavanyodását, növeli a termőképességet, javítja a nitrogén hasznosulást, javítja a talaj szerkezetét.

Ha mégis karbamidot szeretnél, a Nitrogénművek versenypiaci ár mínusz 500 Forinton kiszolgálja partnereit!

Keresd a Genezis Partnerhálózat üzletkötőit! KATTINTS!

A szántás rohamléptekkel szorul vissza, de vannak olyan térségek, ahol az eke kiszoríthatatlannak tűnik

2024. június 10. 07:10

Évről évre egyre kevesebb német gazdálkodó alkalmaz szántást a földjein, de az államok között óriási eltérések mutatkoznak.

Keresőkutyák találhatják meg az invazív, mérgező növényeket

2024. június 7. 09:10

Izgalmas kísérletben vizsgálják, hogy a kutyák megtalálják-e a termés minőségét veszélyeztető, mérgező gyomnövényeket a szántóföldi kultúrákban.

Sikeresen termesztik a felére csökkentett tenyészidejű rizst

2024. június 6. 14:40

Bár a rizs tenyészideje 120-150 nap, egy új fajta esetében ez az időszak alig a felére zsugorodott – amit üvegházban már termesztenek is.

8 tipp szilázsbálák fóliacsomagolására

2024. június 6. 07:10

A szilázsbálákat védő vékony fólia a kiváló minőségű takarmány hosszú távú megőrzésének biztosítéka. Mire figyeljünk a használatakor?

Gondolatok és javaslatok a műtrágya-válság idején

2021. november 29. 11:28

A termelőknek át kell gondolniuk a gazdálkodási módszereiket, és változtatásra van szükségük. A világpiac változásai - a koronavírus miatti keresletcsökkenés- majd keresletnövekedés, az alapanyag-hiány, az energiaár-növekedés ezúttal rákényszerítheti a gazdálkodókat, hogy új útra léphessenek.

Rakétatalálat süllyesztette el a 21 ezer tonna műtrágyát szállító hajót

2024. március 11. 12:40

Lassan elsüllyedt egy 21 ezer tonna műtrágyát szállító hajó a közel-keleti Vörös-tengeren azután, hogy még februárban rakétatámadás érte.

A műtrágya most a legolcsóbb, idén már csak nőni fog az ára – állítják elemzők

2023. július 26. 11:10

Lassú, de rendületlennek tűnő növekedésnek indult a műtrágya ára. Szakértők szerint a trend egész évben folytatódik majd, vagyis ezután csak drágábban vásárolhat, aki még nem törődött a beszerzéssel.

Növénytáplálás digitális alapokon?

2021. január 13. 09:08

A tápanyag-utánpótlás - különösen a komplex (NPK) műtrágyák szempontjából - nem korlátozódik egyetlen termelési évre. Ráadásul az egyes parcellákon, és a gazdaság egész területén is sokféle növény szerepel a vetésforgóban. Ezen növények tápanyagigénye nagyban különbözik, különösen a K és P esetében azonban több éven át lehet utánpótlást tervezni, hiszen a talaj pufferkapacitása és tápanyag szolgáltató képessége ezen elemek tekintetében számításba vehető.