Ordódy Eszter

Ordódy Eszter

Agrofórum Online

Új tisztítószer a termesztők körében: „Ideális a gyors vetésforgó számára”

2024. február 22. 16:40

Forradalmi újdonság a termesztők között: a Fersol villámgyors vetésforgót tesz lehetővé, miközben szakértők és gazdálkodók lenyűgöző eredményekről számolnak be.

Két ragadozó atka kombinációja egy termékben

2024. február 22. 08:10

Két ragadozó atka páratlan kombinációja „kelt életre” a Bioline legújabb termékével, a Bugline Duo-val. Ez az innovatív növényvédő szer ugyanis nemcsak hatékonyan védi a növényeket a kártevők ellen, de egyszerű alkalmazásával és könnyű kijuttatásával idő- és költséghatékony megoldást kínál a termesztőknek.

Mesterséges intelligencia ellenőrzi a bogyós gyümölcsök és a csonthéjasok minőségét

2024. február 21. 12:40

A holland Gearbox forradalmian új GearStation munkaállomása már bogyós gyümölcsök és csonthéjasok minőségellenőrzésével is foglalkozik, a bevizsgált termékek palettája pedig folyamatosan bővül.

Vigyázat! A magaságyásokban telelő egerek hantavírust terjeszthetnek

2024. február 21. 09:10

Az ember azt hinné, hogy a magaságyásokba ültetett zöldségek és gyümölcsök sokkal biztonságosabb körülmények között termeszthetők, mint a szabadföldiek. Nem árt azonban, ha tudjuk: az egerek előszeretettel telelnek át a magaságyásokban, és nem ritkán hantavírus-hordozók.

Tartós védettség a ToBRFV-vel szemben

2024. február 20. 16:10

A tartós ellenálló-képesség kulcsfontosságú stratégia a ToBRFV ellen. Ha erre nem találnak megoldás mielőbb, a folyamatosan mutálódó vírus győz a paradicsomokkal szemben.

Meglepő új kedvencek születtek a bio fűszernövények között

2024. február 20. 15:10

Egyelőre a friss bio fűszernövények iránti kereslet meghaladja a kínálatot. A nappalok rövidebbek, és a tél lassan halad előre. A kaliforniai termesztők alig várják február közepét, amikor az alapvető és a különleges bio fűszernövényeknek köszönhetően meredeken elkezd felfelé ívelni a kínálati oldal.

Melyik a gyilkosabb erejű: a húsevő növény vagy a chili paprika?

2024. február 20. 07:10

Vajon melyik az erősebb: a chili paprika vagy a húsevő növény? Merthogy mindketten gyilkos erővel rendelkeznek.

Gympie gimpie, az öngyilkos növény 

2024. február 19. 15:40

Létezik egy növény az ausztrál őserdőkben, amely a világ egyik legmérgezőbb növényének számít, így az állatok is ösztönösen elkerülik. Nem úgy az óvatlan turisták...

Négy új bogyósgyümölcs-fajta került forgalomba

2024. február 19. 12:40

A BerryWorld 30 éves fennállását 4 új bogyósgyümölcs-fajtával ünnepli.

Isteni ízű fahéjas almarózsák – kezdőknek is!

2024. február 17. 08:10

Vannak receptek, amelyek egyedi küllemükkel elkápráztatják az embereket – kiváltképp a kert- és növény barátokat. A fahéjas almarózsa érdekessége az, hogy nem csak, hogy lélegzetelállítóan szép és isteni az íze, semmiféle konyhai tapasztalatot nem igényel, ergo: kezdők és gyerekek is elkészíthetik.