Növénytermesztés
Fizetett tartalom
Növénytermesztés
Fizetett tartalom

Alap- és fejtrágya, ami elérhető

Alap- és fejtrágya, ami elérhető

VulcanAgro Kft.

Vulcan kalászos technológia

Nagy a bizonytalanság, hogy milyen legyen a 2022–2023. évre az a tápanyag-utánpótlási technológia, ami kivitelezhető, a termék is elérhető, és árban is értelmes határok között marad. Ez a pár sor egy lehetőséget mutat be, amelyet mindenki a saját pénztárcájához tud igazítani.

Az indulás folyékony NPK-val!

Az egyre drágábban és nehezebben beszerezhető nitrogénműtrágyák miatt fontos, hogy olyan indítóstartert válasszunk, amelyekkel a növények nitrogénnel is „kibírják” a tél végéig. Mindeközben persze kapjanak egy kis friss foszfort, káliumot, mikroelemeket, és javítsunk a talajok tápanyag- és vízszolgáltató képességén. A Vulcan Folyékony NPK és NPK-Light olyan termékek, amelyekből 300–600 liter/ha közötti mennyiségekkel még kevés csapadék esetén is biztonságosan tudjuk a növényeinket ősszel elindítani.

A fejtrágya folyékony legyen!

Az szinte biztos, hogy kevés lesz a jó minőségű szilárd nitrogénfejtrágya. Az extrém magas gázárak első körben a nitrogéngyártást blokkolják, ami igazán a tavaszi fejtrágyázáskor fog megmutatkozni. A VulcanAgro Kft. ezért folyékony nitrogénfejtrágya-gyártásra állítja át a lombtrágyagyártási kapacitását, hogy ezzel is alternatívát tudjunk adni. A tél végi fejtrágyázást – ha tehetjük – olyan kénes nitrogénnel tegyük meg, mint a Hibrid 50S vagy RapidN-TopS.

A kén együttes adagolása javítja a nitrogén felvételét és a növényben a fehérje beépülését. Ezeket elsősorban nagy fúvókával juttassuk ki, lehetőleg csapadék érkezése előtt, február–április hónapokban. A javasolt dózis 150–250 liter/ha között legyen, és akár két kisebb dózis kijuttatása is lehetséges.

A lombtrágyákra még nagyobb szükség lesz!

Az egyre aszályosabb időszak a növény vegetációja alatt hosszan tartó tápanyaghiányokat idéz elő. A kevesebb inputanyag nitrogén- és kénhiányt, a száraz talaj kálium-, magnézium- és mikroelemhiányt idéz elő. Ezek együttes jelenléte akár 50%-os terméselmaradást is eredményezhet, amelyet a jó lombtrágyázási technológiával kivédhetünk. Ahhoz, hogy megfelelő lombtrágyát válasszunk, ismerni kell a teljes inputanyag-bevitelt, valamint a talaj gyengeségeit. Általánosságban elmondható, hogy a Hibrid lombtrágyák (amelyek szerves és szervetlen tápanyagok keverékei), valamint a Komplex (NPK + Mg) hatóanyag-tartalmú termékek mindig jól vizsgáznak. Ugyanakkor folyamatosan növekszik a nitrogén- vagy magnézium-szulfát-tartalmú termékek használata is.

A VulcanAgro Kft. teljes technológiát nyújt a következő évre is. Rendelkezünk elegendő alapanyaggal, gyártási kapacitással és logisztikai háttérrel. Az árak azonban emelkednek, mert mindenkit elér az energia-, a szállítás- és az alapanyag-árrobbanás. Ezért azt javasoljuk, hogy minél korábban döntsenek, szerződjenek a termékekre, és akár foglalják is le a termékeket. Ami Önöknél van, azzal biztosan lehet tervezni és dolgozni.

Sok sikert!

info@vulcanagro.hu
www.vulcanagro.hu

Hetekkel korábban virágzott a repce, hamarabb kezdődhet az új vetés

2024. július 14. 08:10

Az időjárási és klimatikus viszonyok felborulása miatt manapság a gazdáknak folyamatosan figyelniük kell az érési fázist a termőterületükön.

Jövedelem-maximalizálás repcében. Mi számít? Olajtartalom, betegségellenállóság, becőstabilitás?

2024. július 11. 16:40

Hibrid oldalról a legfontosabb szempontok közé tartozik a termésstabilitás, a betegségekkel szembeni ellenállóképesség, hatékony tápanyag-felhasználás, becők pergésellenállása és az olajtartalom.

A stresszkezelés a vetőmaggal kezdődik

2024. július 10. 11:40

Válasszon a SAATEN-UNION stressztűrő, az új kihívásokhoz kiválóan alkalmazkodó kalászos fajtái közül!

A Nuseed bemutatja úttörő és interaktív virtuális szántóföldi terepszemléjét

2024. július 10. 10:10

A technológia és a mezőgazdaság között húzódó szakadék áthidalását szolgáló Nuseed virtuális szántóföldi terepszemle élményt nyújt a termelőknek.

Kénes-nitrogén folyékony fejtrágya

2022. november 28. 08:34

A legfontosabb kérdés, hogy időben (akár január közepére) leszállítható-e ilyen mennyiségű műtrágya?

Folyadék műtrágya - nem biztos, hogy eddig jól csináltad!

2020. március 25. 09:23

A műtrágya árának emelkedésénél egy rosszabb dolog van, bár kevésbé nyilvánvaló, nevezetesen, ha nem hasznosul. Igen-igen tudjuk, a granulált műtrágya ameddig nem kap nedvességet, nem válik felvehetővé, ezért áll át egyre több gazdaság folyadék műtrágyákra.

Folyékony NPK és nitrogén

2022. augusztus 17. 05:36

Változtatni kell a tápanyagpótláson!

A műtrágya most a legolcsóbb, idén már csak nőni fog az ára – állítják elemzők

2023. július 26. 11:10

Lassú, de rendületlennek tűnő növekedésnek indult a műtrágya ára. Szakértők szerint a trend egész évben folytatódik majd, vagyis ezután csak drágábban vásárolhat, aki még nem törődött a beszerzéssel.