Növénytermesztés
Fizetett tartalom
Növénytermesztés
Fizetett tartalom

VulcanAgro akció: Folyékony NPK és Folyékony Turbó PK, már 99 900 Ft/tonnától!

VulcanAgro akció: Folyékony NPK és Folyékony Turbó PK, már 99 900 Ft/tonnától!

VulcanAgro Kft.

A VulcanAgro Kft. akciót hirdet Folyékony NPK és Folyékony PK műtrágyákra, a tavaszi vetésű növények indítására. Ebben a speciális akcióban a már jól bevált Vulcan Folyékony NPK és Folyékony Turbó PK termékek vesznek részt.

Folyékony tápanyagok, amelyekkel a talaj is javul

A Folyékony NPK család alapja a magas tápanyag- és cukortartalmú vinasz–melasz keverék. Ehhez a folyékony szerves anyaghoz keverünk UAN-oldatot, folyékony foszfort, káliumot, cinket és molibdént. Használatával javítunk a talajok biológiai aktivitásán (pl. szárbontás), és a növény számára oldott, és azonnal hasznosítható tápanyagokat juttatunk ki.

Folyékony NPK-t használhatunk a vetésnél, de akár a sorközműveléskor is. Oldott és összetett tápanyagokból, mindent megkap a növény.

Vetés előtt a teljes felületre

A Vulcan Folyékony NPK-t és a Folyékony Turbó PK-t a vetés előtt permetezzük ki a talajra, és sekélyen dolgozzuk be. Ehhez elég lesz egy tárcsázás vagy maga a vetés. A tápanyagok, ha a mag mélységéig lejutnak, már bőven elegendő. A csapadék majd a mélyebb rétegbe viszi.

Vetéssel egy menetben

Amennyiben a technológia alkalmas folyékony tápanyaggal vetni, akkor a Folyékony NPK vagy Folyékony Turbó PK terméket is használhatjuk. Ilyenkor kisebb dózist (50–100 liter/ha) javasolunk, amelyet kiegészíthetünk még nitrogénnel (UAN-oldat).

Kapáláskor is mehet

Amennyiben a sorközművelésnél is szeretnénk még tápanyagot kijuttatni, úgy bármelyik terméket tehetjük a nitrogénoldat mellé. A növény így komplex tápanyagokhoz jut, amelyek segítik a nitrogén hasznosulását. A Folyékony NPK vagy Folyékony Turbó PK oldatból 100–200 liter/ha dózist használjunk a tápkultivátorozásnál.

A magas cukor tartalmú szerves NPK használatával a szármaradványok is gyorsabban bomlanak. Kevesebb input anyag kell, és a toxikus gombák sem szaporodnak el. 

Az akció menete

A Vulcan Agro Kft. a Folyékony NPK-ra és a Folyékony Turbó PK-ra az akciós árakat nyújtja. Minden 24 tonnás megrendelés mellé kedvezményként 1 IBC (1000 liter) Vulcan Keserűsó terméket ad, amelynek értéke 579 000 Ft + áfa. Az alaptrágyát a talajra javasolt használni, a keserűsó lombtrágyát pedig 10–15 liter/ha dózisban már állományba, akár 2–3 alkalommal.

info@vulcanagro.hu
www.vulcanagro.hu

Hetekkel korábban virágzott a repce, hamarabb kezdődhet az új vetés

2024. július 14. 08:10

Az időjárási és klimatikus viszonyok felborulása miatt manapság a gazdáknak folyamatosan figyelniük kell az érési fázist a termőterületükön.

Jövedelem-maximalizálás repcében. Mi számít? Olajtartalom, betegségellenállóság, becőstabilitás?

2024. július 11. 16:40

Hibrid oldalról a legfontosabb szempontok közé tartozik a termésstabilitás, a betegségekkel szembeni ellenállóképesség, hatékony tápanyag-felhasználás, becők pergésellenállása és az olajtartalom.

A stresszkezelés a vetőmaggal kezdődik

2024. július 10. 11:40

Válasszon a SAATEN-UNION stressztűrő, az új kihívásokhoz kiválóan alkalmazkodó kalászos fajtái közül!

A Nuseed bemutatja úttörő és interaktív virtuális szántóföldi terepszemléjét

2024. július 10. 10:10

A technológia és a mezőgazdaság között húzódó szakadék áthidalását szolgáló Nuseed virtuális szántóföldi terepszemle élményt nyújt a termelőknek.

Milyen műtrágyát érdemes kijuttatni ősszel a gyümölcsfákra?

2019. november 12. 05:36

T. Zoltán kérdése: Milyen műtrágyát érdemes kijuttatnom ősszel a kertemben található gyümölcsfák számára?

Japánban visszatértek az emberi ürülékből származó trágyához

2023. július 19. 17:10

Ahogy a világ számos részén, Japánban is elterjedt volt régebben az „éjszakai trágya” használata a növények trágyázására. Olcsó, újrahasznosítható és évszázados hagyományokkal rendelkezik: a „shimogoe", vagyis az „ember hátsójából származó trágya” újra nagy népszerűségnek örvend Japánban, miután az ukrajnai háború miatt a vegyszeres alternatívák ára megemelkedett.

Dömpingellenes vámot vetnének ki az import műtrágyára

2019. április 8. 09:47

Az Európai Bizottság dömpingellenes vámot vetne ki az Oroszországból, Trinidadból és Tobagóból, valamint az Egyesült Államokból származó karbamid- és ammónium-nitrát (UAN) keverékeinek behozatalára.

A tavasz első hírnökei és az aktuális kerti munkák

2023. február 27. 05:38

Éled a kert és máris itt a nyakunkon a tavasz. Szerintem sokan örülnek neki, hogy eltűnik hamarosan a borongós és sötét téli időszak, és lesben állnak már, mikor mehetnek ki a kertbe dolgozni.