5℃ -4℃
február 21. Eleonóra, Zelmira, Péter
Talajélet
Fizetett tartalom

Szárbontás és talajoltás Natur Technológiával – tegye meg az első lépést!

Natur Agro

A Natur Agro Technológia szárbontásra, talajkezelésre és célzott állománykezelésre épül. Jön a tarlóbontás és a talajkezelések ideje!

Miért éri meg?

✅ Az aratás után visszamaradó szár- és gyökérmaradványok komoly tápanyag-utánpótlást jelenthetnek a talajnak.

✅ A szárbontással hozzájáruljunk a megfelelő talajélet helyreállításához.

✅ Tömény összetételű, magas csíraszámú talajoltóink több mikroorganizmus- és gombafajt tartalmaznak, melyek cellulóz- és ligninbontó képességüknél fogva hatékonyan bontják el a betakarítás után visszamaradt szár- és gyökérmaradványokat.

✅ Segítik a humuszképződést.

✅ A talajoltás segíthet a jobb kelésben, illetve korai fejlődésben az őszi kultúráknál.

✅ A szárbontás révén a talajba beépülő szerves alkotóelemek csapadékhiányos időszakban is képesek hosszabb ideig biztosítani a megfelelő nedvességtartalmat.

✅ Készítményeink Trichoderma hiperparazita gombákat tartalmaznak.

✅ A Natur Agro talajkezelőinek felhasználása 2 pontot ér az AÖP-ben.

✅ Engedélyokiratainkban nem szerepel előírás a beforgatás mélységére vonatkozóan, így az AÖP-ben történő felhasználásuk egyszerűbb!

✅ A tarlóbontás segít a jövő évi fertőzések elkerülésében: hatékony védelmet biztosít a maradványokon áttelelő micéliumos fertőzési forrásokkal szemben

✅ A saját gyártású, többféle konstrukcióban rendelhető Natur Jet segítséget nyújt a hatékony és költséghatékony kijuttatásban – akár 1200 literes tartállyal is elérhető!

Kísérleteink bizonyítják

A technológia pozitív hatással van a terméseredményekre, a befektetés megtérül. Ismerje meg eredményeinket!

KÍSÉRLETI KIADVÁNY LETÖLTÉSE

Gazdaságosabb, mint csak műtrágyával!

Készítményeink NPK-feltáró hatásuk mellett segítenek a pentozánhatás kiküszöbölésében is, így alkalmazásuk gazdaságosabb, mintha kizárólag műtrágyát használnánk fel. Termékeink használata emellett számos előnnyel jár:

Biogazdálkodás, regeneratív gazdálkodás: ne keverjük a fogalmakat

2025. február 12. 14:40

Nyilvánvalóan minden alternatívnak számító termesztési módozat esetében törekedni kell a termesztés gazdaságosságára.

UV álló baktériumok?

2025. február 3. 11:10

Sok ilyen álhírt hallani mostanában. A valóság azonban szerencsére az, hogy mint minden élő szervezet, a baktériumok sem kedvelik az UV sugarakat, és ha nem forgatjuk be azokat a talajba, akkor a talajfelszínre történő kijuttatás után rövidesen elpusztulnak.

2025 mezőgazdasági kihívásai: fókuszban a talajélet

2025. január 30. 16:10

Az elmúlt 10 évben azt lehet mondani, hogy felgyorsult és folyamatos a klímaváltozás és az átlaghőmérséklet emelkedése. Ez globális szinten 2024-ben 1,5 Celsius-fokkal volt magasabb, mint az 1850-es évek környékén.

Tudjon meg többet a humuszról, amely nélkül nincs termés!

2025. január 24. 08:10

Nem minden humusz egyforma. Megtudhatja, hogy miért érdemes a talaj humusztartalmát növelni, és a talajművelés milyen hatással van rá.

Aszálykárok mérséklésére magyar-vietnámi közös kutatási, fejlesztési projekt ért véget

2022. április 7. 08:03

A magyar és vietnámi mezőgazdaságban egyaránt komoly kockázat a súlyos talajszerkezet romlás, a talaj mikrobiológiai elszegényedése, termékenységének gyors és erőteljes csökkenése.

A műtrágyák hatékonyságának növelése talajoltással

2019. február 12. 06:36

A szántóföldi növények közül a napraforgóról reagál a leglátványosabban a talajoltó technológiára. Az elmúlt három évben az AGRO.bio Demo Farm Projektjében résztvevő gazdaságoknál végzett vizsgálataink során a kezeletlen területhez képest átlagosan 11%-kal mértünk magasabb értékeket a talajoltásban részesült területen.

BactoFil Kukorica, a biológiai STARTER!

2020. március 16. 04:36

A kukorica termesztésében is a vegetáció első felében a csírázás, gyökeresedés, azaz a lendületes START a meghatározó a termés szempontjából.

A szójaoltás jelentősége és várható hozadékai

2019. március 24. 09:14

A növénytermesztésben az egyik leggyakoribb limitáló tényező a nitrogénellátottság. A pillangós virágú növények – így a szója is – fajspecifikus Rhizobium baktériumokkal szimbiózist alakítanak ki.