4℃ -6℃
február 21. Eleonóra, Zelmira, Péter

Baklanova Szandra

Agrofórum Online

RWA: az innováció és a partnerség kéz a kézben jár

2025. február 20. 10:10

Az RWA tíz helyszínen szervezett tavaszi szakmai előadássorozatot. Az interaktív jelleg a gazdálkodók egyéni problémáira is megoldást kínálhatott.

Kiskerti növényvédelmi teendők februárban

2025. február 19. 13:10

Hamarosan jön a tavasz, és ez magával hozza a házikerti növényvédelmi teendőket is.

A sárgulás nem biztos, hogy nagy bajt jelent

2025. február 18. 15:10

Az árpa élettani sárgulása gyakori jelenség, azonban nem kell, hogy feltétlenül aggodalomra adjon okot. Betegség egyelőre nincs a táblán.

Az árpa élettani sárgulása

2025. február 18. 14:30

Különösen a korán elvetett őszi árpa esetében figyelhetünk fel tavasszal az élettani sárgulás jeleire. A tünetek egyértelmű nitrogénhiányt jelölnek.

A repce korai kártevőit már fogja a csapda

2025. február 15. 09:30

Az éve e korai, még bőven fagyokban gazdag szakaszában is vannak napok, amikor a repce kártevői beindíthatják élettevékenységüket. Érdemes figyelni, ki a sárga ragacslappal, és tálcsapdával!

Repcében jártunk: mit fog a sárga ragacslap télvíz idején?

2025. február 15. 09:10

Télen sem alszanak a repce kártevői. A melegebb napokon már februárban elkezdődött a rovarok betelepedése. Fókuszban az ormányosok.

Milyen károkat okoz a mezei pocok télen?

2025. február 12. 17:25

A mezei pocok számos kultúrában problémát okoz, és nincs ez másként a repce esetében sem. Megelőzés, problémák, megoldások - a szakértő válaszol.

A mezei pocok télen sem lazsál

2025. február 12. 17:10

A mezei pocok hazánk egyik szélsőségesen polifág kártevője, és a jószág télen sem lazsál a repceföldön sem.

Különleges termesztési rendszer: az aeropónia

2025. február 11. 15:10

Az aeropóniás termesztési rendszerekbe is betekintést engedett az idei PREGA.

Mezőgazdaság és táplálkozás: az egészség alapja?

2025. február 9. 10:00

Az egészséges táplálkozás alapja a magas beltartalmi értékű, leigazolható forrásból származó élelmiszer-alapanyag. A táplálkozási tanácsadó szemén keresztül értékeljük a témát.