A magyar tarkák őrzője - Mitől lesz jó egy kerítés? Dunaszegen választ kaptunk

A különféle kerítéstechnikai elemek mára a gazdálkodók alapvető eszközeivé váltak a birtokvédelemben, az állatok egy helyben tartásában vagy éppen a vadkár mérséklésében.

2018. július 25. 17:20

Így képzik a ménesgazdákat - biztos állásuk lehet

Az utolsó éves ménesgazda hallgatók többsége ez évben is már konkrét állásajánlattal lépett ki a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karának kapuján. Az Agrártudományi szakon 2015-óta folyik a ménesgazda képzés. Mihók Sándor szakvezetővel, az Állattenyésztési Tanszék professzor emeritusával többek között a követelményekről és az elhelyezkedési lehetőségekről beszélgettünk.

2018. július 17. 09:12

Kolosztrumtárolás felsőfokon

ColoQuick kolosztrumkezelő feladata, hogy a borjak születésekor rendkívül fontos föcstej tárolása hatékonyan, biztonságosan megtörténhessen, és azt szinte bármikor fel lehessen használni.

2018. június 19. 07:59

Gyengülő pénzügyi teljesítmény a mezőgazdaságban

Folyamatosan gyengül a hazai mezőgazdaság jövedelem termelése, és középtávon nem is várható, hogy ez a folyamat megforduljon.

2018. március 14. 08:24

Miért válasszuk marhahús helyett a tücsköt? - Az I. Rovaripari Konferencián jártunk

Rovaripar. Mit is takar ez a kifejezés? Az ipar tag arra utal, hogy valamilyen nagy mennyiségben előállított, piacképes termékről van szó.

2018. március 8. 19:26

Probléma a tengereken – lélegeztetőgépen a halászati ágazat?

A tengeri halászat mértéke a 20. század második felében rohamosan nőtt, ami ahhoz vezetett, hogy mára erős túlhalászás alakult ki a legtöbb halászati térségben.

2018. február 16. 11:59

Harminc év, harmincegy sikeres vásár – újra SPACE volt Rennes-ben

Tavaly ünnepelte a rennes-i állattenyésztési szakkiállítás megrendezésének harmincadik alkalmát, az idén pedig a harmincadik születésnapját.

2017. október 24. 16:22

Roland, a Mozsi Major büszkesége

A limousin bikák összesített versenyében II. helyen végzett Roland, a sellyei Mozsi Major saját tenyésztésű bikája.

2017. május 18. 19:29

Rövid ismertető az afrikai sertéspestisről és közép-európai megjelenésének veszélyéről

Az afrikai sertéspestis (ASP) nagy ragályozó képességű, vírus okozta fertőző betegség, amely iránt Európában a házisertés és az európai vaddisznó fogékony.

2017. január 5. 16:00