Bokor Mari

Bokor Mari

Agrofórum Online

A szarvasmarhák meglepően sok embert sebesítenek meg

2024. február 22. 07:10

Ausztriában történt, hogy szarvasmarhák szökése miatt egy nap kétszer is riasztani kellett a tűzoltókat. Az egyik alkalommal négy személy meg is sérült.

Nem jó a méret? Nem tetszik? Hihetetlen, mi történik az általunk visszaküldött termékekkel

2024. február 21. 07:10

Az internetről gyakorlatilag bármit meg lehet már rendelni, amire az életünkhöz feltétlenül szükség van, és azt is, amiről csak gondoljuk, hogy szükségünk van rá. Ha aztán rájövünk, hogy a vásárlás elhamarkodott volt, az árut jogszabály szerint 14 napon belül visszaküldhetjük. De mi történik a felbontott, ám nem használt és visszaküldött tárgyakkal?

Durva visszaesés a traktoreladások terén, de a jövő fényesnek ígérkezik

2024. február 20. 10:40

2023-ban a különféle negatív hatások következtében a mezőgazdaság teljesítménye csökkent. A szakértők szerint azonban a Föld népességszámának növekedésével szükséges az élelmiszer-előállítás intenzitásának fokozása, amihez viszont gépek kellenek. Így a traktoreladások stabilan nőni fognak.

Veszélybe kerül az európai mezőgazdaság, ha leáll a Golf-áramlat

2024. február 19. 13:40

A Golf-áramlat gondoskodik egész Európa „fűtéséről”. Ha az áramlása megszűnik, aminek a kutatók látják az előjeleit, a klíma egész Európában hidegebbé és szárazabbá válhat. A mezőgazdasági következmények pedig beláthatatlanok.

Farkasveszély: közel 2,7 milliárd forintba került a haszonállatok védelme Alsó-Szászországban

2024. február 18. 08:10

Csaknem 7 millió eurót költött az észak-németországi tartomány közigazgatása arra, hogy – az ismert közmondást kicsit kiforgatva – a haszonállat is megmaradjon, és a farkas is jóllakjon.

Tehéntől a fagylaltig: saját tejből készült termékeket forgalmaz egy gazda

2024. február 15. 14:10

Egy német állattenyésztő, a 25 éves Adrian Campen családi vállalkozásban nyitotta meg boltját, ahol egyebek mellett saját készítésű fagylaltot árulnak – közvetlenül a fogyasztóknak.

A Lidl, Aldi és társaik úgy uralják a német élelmiszerpiacot, hogy a gazdáknak alig jut valami

2024. február 13. 13:10

A kiskereskedelmi tápláléklánc végén állnak a német gazdálkodók, akik a legkevesebb hasznot látják munkájuk gyümölcséből. A legtöbbet a kiskereskedelmi vállalkozások viszik el, de még a feldolgozók is több haszonra tesznek szert.

Menthetők-e a smaragd tuják?

2024. február 13. 07:10

Sokan nincsenek tisztában vele, miért pusztulnak ki manapság az évtizedekig szépen fejlődő smaragd tuják a kertekből.

Betegségeket okozhatnak a konzervek hosszú távon

2024. február 11. 08:10

Egy hormonhatású vegyület tehető felelőssé azért, hogy hosszú távon a konzervekben található ételek betegségeket okozhatnak.

Enyhe tél után irtózatos fagy: szinte teljesen tönkrement a gyümölcstermés Kanadában

2024. február 10. 16:10

Megsemmisítette az enyhe hónapokat követő erős fagy a várható gyümölcstermést Brit Columbiában. Máris a várható ellátási gondok miatt aggódnak a helyiek a Kanada nyugati részén található tartományban.