Nem hordunk össze tücsköt, bogarat! - Nagy lehetőség rejlik a rovarfarmok létesítésében

A mai nagy genetikai képességű állatok keveréktakarmányainak egyik fontos komponense a fehérjeforrás. A világ legtöbb országára – így Magyarországra is – jellemző, hogy nem képesek a fehérjetakarmány szükségletet saját termelésből fedezni. A probléma lehetséges megoldásának tűnik: a rovarok takarmányozási célú felhasználása.

2018. október 20. 04:07

Juhászat - kulcsfontosságú az őshonos génbázis megőrzése

Egyre inkább előtérbe kerülnek a juhtenyésztésben a hazai fajták, mivel a szélsőséges időjárási körülményekhez, a rendkívüli hidegekhez, illetve melegekhez nagymértékben képesek alkalmazkodni.

2018. október 8. 11:32

Ötszázmillió forintra lehet pályázni az afrikai sertéspestis miatt

A termelők tenyészkocánként legfeljebb 70 ezer forintot kaphatnak. A kérelmeket október 10. és október 25. között nyújthatják be a Magyar Államkincstárnak.

2018. október 6. 07:00

Megjelent az afrikai sertéspestis Borsodban

A legfontosabb továbbra is a járvány házi sertésekre történő továbbterjedésének megakadályozása, amelyhez elengedhetetlen az állattartók részéről a járványvédelmi előírások maradéktalan betartása.

2018. október 3. 13:31

Év elejéhez képest nőtt a sertés ára

Az utóbbi időben Románia az ottani, a házisertés-állományban is terjedő afrikai sertéspestis miatt jelentősen növelte élősertés-behozatalát Magyarországról.

2018. október 1. 13:18

Ötvenezer szakembert kíván az új-zélandi tejágazat

Az új-zélandi farmerszövetség szerint az országban “rengeteg lehetőség van motivált emberek számára, akik új készségeket akarnak elsajátítani és sikert találni a tejiparban”.

2018. szeptember 30. 05:00

Nagy a verseny az állattenyésztési ágazatban is

Az emberiség több húst, fehérjét igényel, nagy a verseny e szükségletek kielégítéséért, ugyanakkor az európai állattenyésztők erősebb kötöttségekkel szembesülnek, mint bárhol a világon élő konkurenseik.

2018. szeptember 28. 10:53

Több uniós ország is egyetért a sertéstenyésztők megsegítésén

Az nem elfogadható, hogy a következő 7 éves ciklusban kevesebb pénzért még több szabályozót kell teljesíteniük a gazdálkodóknak, éppen ezért szükséges, hogy reálértékben megmaradjon a forrás.

2018. szeptember 27. 15:10

Áremelkedés várható a sertéspiacon

Míg a sertéspestis egyelőre nem hozott komolyabb változást a piacon, az egész gazdaságot fojtogató munkaerőhiány mellett a takarmányárak is egyre több termelőnek okoznak fejfájást.

2018. szeptember 27. 12:11

Nem ette meg a ponty az áfá-t!

Hiába csökkent az év elején a fogyasztási célú hal adókulcsa 5 százalékra, mindez nem érzékelhető a fogyasztók számára. Vagy mégis? Lévai Ferenccel, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivőjével a hal piaci pozícióján túl a támogatásokról, illetve vízkészletjárulékról is beszélgettünk.

2018. szeptember 26. 09:41