Dr. Harcsa Marietta

Dr. Harcsa Marietta

Agrofórum Online

Dr. Harcsa Marietta vagyok, mezőgazdasági szaktanácsadó, növényorvos.

Megjelent a kiskérődzők állatjóléti pályázata!

2022. április 11. 05:36

A Felhívás célja a teljes kiskérődző ágazat támogatása, az állattartás fejlesztését célozza meg azáltal, hogy az állatok javát szolgáló szigorú higiéniai és takarmányozási előírásokat teljesítsék a gazdálkodók.

Virágzás alatt permetezni?

2022. március 31. 10:37

Kritikus időszak jön a gyümölcsösök tekintetében: a virágzás. Ebben a vegetációs szakaszban több kórokozó is megfertőzheti a fáinkat, ezért fontos a megelőzésen túl a pontos időben történő kezelés is.

Ültetvénytelepítési határidők az AKG-ben

2022. március 28. 16:18

A VP Agrárkörnyezet-gazdálkodási támogatásra pályázóknak a Támogatói Okirat hiányában is úgy kell már januártól gazdálkodniuk, ahogyan azt vállalták a kérelemben. Most egy, az ültetvényekkel kapcsolatos aktuális határidőre hívjuk fel a figyelmet.

Gazdainfó: átmeneti támogatási kérelmek és nitrátjelentés

2022. március 21. 04:01

Ha nem akar a gazda lemaradni, most kell résen lennie, hiszen az átmeneti kérelmek beadására a legtöbb esetben kevés idő áll rendelkezésre. De nem csak ezen támogatások igénylésére kell gondot fordítaniuk, hanem a nitrát adatszolgáltatás végső beadási időpontja is vészesen közeleg.

Az AKG zöldugarra vonatkozó tudnivalók

2022. március 11. 08:32

A 2021-es AKG-ban résztvevőknek 2022. január elseje óta kell az AKG szabályainak megfelelően gazdálkodni, annak ellenére, hogy támogatói okiratot még nem kaptak.

Fontos határidő közeleg az AKG-ban résztvevő termelőknek

2022. március 8. 08:48

A 2021-es Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés felhívása alapján, a támogatási kérelmet beadók már idén január 1-től a felhívás előírásainak megfelelően kell hogy gazdálkodjanak, akkor is, ha még nincs támogatói okiratuk.

Gazdainfó: még lehet csatlakozni a Krízisbiztosítási Rendszerhez!

2022. február 17. 11:36

Mi sem bizonyította jobban a szükségletét a krízisbiztosítási rendszernek, mint maga az időjárás. A január végi szélsőséges szeles idő, amely fóliákban okozott milliós károkat, felhívta a figyelmet arra, hogy a kárenyhítési rendszerre és a piaci biztosításokra nem lehet mindig mindenben számítani.

Gazdainfó: fontos februári határidők, új jogszabályok

2022. február 3. 06:34

Februárban vége van a téli trágyázási és legeltetési tilalomnak, a hónap első napján már akár lehet fejtrágyát szórni a kalászosokra. Azonban a tápanyag utánpótlással kapcsolatban van még dolga a termelőnek: március végéig el kell készítenie a nitrát adatszolgáltatást a tavalyi kijuttatásokról.

Brutális károkat okozott a szél a fóliás termesztőknél

2022. február 2. 13:04

A tavaszi nemkívánatos fagyokat lassan megszokjuk, a nyári-őszi extrém aszályos időszakok sem lepnek már meg egy gazdát sem, a jégverésnél már automatikusan ülünk le viharkárt jelenteni. A klímaváltozás szélsőséges időjárásának leginkább kitett mezőgazdaságot azonban január utolsó hétvégéjén ismét megtépázta az átvonuló front. Szó szerint…

Kevesebb agrártámogatást kap, aki nem vizsgáztatta le a permetezőjét

2022. január 14. 10:28

2022. január 1-től csak érvényes műszaki vizsgával rendelkező permetezőgéppel lehet növényvédelmi munkát végezni.