A klímaváltozás fenyegeti a banán jövőjét
2025. május 30. 16:10
Klímaváltozás miatti hőhullámok, vízhiány és trópusi betegségek veszélyeztetik a banántermelést, ami drágulást és ellátási gondokat okozhat.
Pisztácia-láz: egészséges snackből gasztronómiai őrület
2025. május 27. 16:10
Az utóbbi években a pisztácia csillaga meredeken ível: a gasztronómia és az egészségtudatosság új kedvence itthon és világszerte.
Farkasprobléma: szigorú védelem helyett új vadgazdálkodás?
2025. május 25. 16:10
Az EU csökkentette a farkas védelmi szintjét, így a tagállamok, köztük Németország is, vadgazdálkodási eszközökkel kezelhetik a növekvő populáció okozta konfliktusokat.
Nyári hőstressz megelőzése szarvasmarha-állományokban
2025. május 24. 16:10
A nyári hőségben hőstressz fenyegeti a szarvasmarhákat és visszaveti a termelést; árnyékolással és bőséges vízellátással ez megelőzhető.
Méhhotel vásárlás és elhelyezés: tippek a beporzók vonzásához
2025. május 23. 13:10
A méhhotel nemcsak látványos kerti kiegészítő, hanem a beporzók megóvásának praktikus eszköze is. De vajon milyet érdemes választani, hová helyezzük, és kik költözhetnek bele?
Alacsony alkoholtartalmú borok: új irány a borászatban
2025. május 22. 14:10
Az alacsony alkoholtartalmú és alkoholmentes borok iránti kereslet növekszik, új technológiák és piaci stratégiák formálják a borászat jövőjét.
A kolosztrumos edények tisztítása sorsdöntő lehet
2025. május 21. 16:10
A kolosztrum életmentő lehet a borjak számára, de csak akkor, ha az itatáshoz használt eszközök megfelelően tiszták.
Méhek világnapja: május 20. – A beporzók védelmében
2025. május 20. 08:10
A méhek világnapja május 20-án hívja fel a figyelmet a beporzók nélkülözhetetlen szerepére és védelmük fontosságára.
Allergia megelőzése avokádóval – tudományos áttörés?
2025. május 18. 16:10
Egy finn kutatás szerint a terhesség alatti avokádófogyasztás jelentősen csökkentheti a csecsemők ételallergiájának kockázatát.
Hatékonyabb állattartással kevesebb antibiotikum?
2025. május 17. 16:10
A FAO szerint az állattartás hatékonyságának növelése akár 57%-kal is csökkentheti az antibiotikumhasználatot 2040-ig, megelőzve a rezisztencia terjedését.