Magas koleszterinszint mellett is ehetünk tojást?
2024. október 16. 16:10
Átlagosan heti 7 tojást fogyaszt az emberek nagy átlaga anélkül, hogy ez bármilyen problémát okozna számukra.
Fűszernövények télen: ezt tegyük, hogy tavasszal újra hajtsanak!
2024. október 16. 11:40
A nyár folyamán jó néhány cserép fűszernövény összegyűjtésére volt lehetőség. Megmutatjuk, milyen igényeik vannak, hogy túléljék a telet.
Mikor indul a „hivatalos” madáretetési szezon?
2024. október 16. 08:40
A madáretetők felállítására a szakemberek azt javasolják, hogy októberben kerüljön sor, amikor általában már szűkösebbé válnak a táplálékforrások.
Hogyan gondozzuk ősszel és télen a szobanövényeket?
2024. október 15. 11:10
Meleg, száraz és sötét – ezekkel a körülményekkel kell a szobában tartott növényeknek télen megbirkózniuk. Hogyan segíthetjük a túlélésüket?
Milyen növények illenek az ablakpárkányra?
2024. október 15. 06:40
Fontos, hogy mindig vegyük figyelembe, melyik ablakunk milyen fekvésű, mennyi napfény jut be rajta, mennyire huzatos, hűvös vagy meleg az a hely, ahová a növényeket tenni akarjuk.
Hogyan szabaduljunk meg a poloskáktól?
2024. október 14. 08:10
A márványos poloska az utóbbi évek istencsapásává vált, amely ellen folyamatos védekezésre van szükség, mind a kertekben, mind az otthonainkban.
Készen áll a kertünk a vénasszonyok nyarára?
2024. október 13. 10:10
Vénasszonyok nyara vagy indián nyár: akárhogy is hívjuk, az év egyik legszebb időszaka, amikor még felkészíthetjük a kertet a télre és a fagyra.
Egy hónap alatt 720 tojást evett meg egy diák
2024. október 12. 14:10
Kiderült, hogy ha a koleszterinszint csökkentésére van szükség, akkor nem kevesebb, hanem egyenesen sokkal több tojást kell fogyasztani.
Így kell ősszel gondozni a cserszömörcét
2024. október 12. 10:10
A cserszömörce őshonos, igénytelen cserje, amely különleges színekben pompázik. Ültetése kezdő kertészek számára is sikerélmény lehet.
A nagy kávés cégek is készülnek a klímaváltozásra
2024. október 11. 11:10
A Starbucks több innovatív gazdaságot vásárol a klímarezisztens kávé létrehozása érdekében. Célja a szén-dioxid-semleges kávétermesztés.