13℃ 10℃
május 7. Gizella, Gusztáv, Bendegúz

Szöőr Bea

Agrofórum Online

Így kerülhetjük el vegán ételeknél a baktériumok okozta megbetegedéseket

2023. november 27. 13:40

Nem titkolom, kimondottan rajongok a Szupermenta (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) tesztjeiért. Egyrészt azért, mert valóban mindenre kiterjedő, másrészről pedig határozottan értékelem azt, hogy mint fogyasztónak védik az érdekeimet. Így, mivel magam is szívesen rendelek vegán ételeket, örömmel üdvözöltem, hogy legutóbb ezt a területet vették – mikroszkóp alatt is – szemügyre.

Új mánia: a flexitariánus étrend előnyei

2023. november 21. 07:10

„Diétázom, tehát vagyok” vallja sok tízezernyi honfitársunk, mindennek eredményességét viszont erőteljesen megkérdőjelezi a „kövérségi” dobogón stabilan elfoglalt helyünk és a helytelen táplálkozással összefüggésbe hozható betegségek kiemelten magas száma is.

Milyen hőmérsékletű termálvízzel teszünk legjobbat a szervezetünknek?

2023. november 13. 14:10

Mi lehet jobb program egy hűvös ködös novemberben, mint felkeresni a hozzánk legközelebb eső termálfürdőt és nyakig elmerülni az élvezetben, vagyis a meleg vízben? Rendben, de mennyire is legyen meleg az a víz? Mi alapján válasszuk ki a nekünk leginkább megfelelőt?

Így kell majd januártól gyűjtenünk a műanyag palackokat – megvannak a részletek

2023. november 12. 17:10

Új év, új remények. Ebben az esetben az, hogy 2024. január 1-től kevesebb műanyag flakonba botlunk nap, mint nap. Ugyanis ekkortól kezdődik el az ún. kötelező visszaváltási rendszer, amely az 0,1–3,0 literes űrtartalmú műanyag, fém vagy üveg csomagolású italtermékeket érinti.

Hogyan jósolja meg Márton napja a téli időt?

2023. november 7. 09:10

Mi köti össze hazánkat és a tours-i püspököt? És a libákat, pontosabban a libacombokat? És mi köze van mindenhez az újbornak? Ideje mindezt áttekinteni, így Márton-nap előtt.

Már közel sincs kolbászból a kerítés a németeknél

2023. november 2. 09:10

És akkor most nem az emelkedő energiaárakra, csökkenő szociális kiadásokra kell gondolnunk, hanem ténylegesen arra, hogy a német polgárok jelentős része tudatosan kevesebb húst fogyaszt napjainkban, mint tíz évvel ezelőtt.

A magyar sajtfogyasztóknál verhetetlen a trappista

2023. október 31. 09:10

Pár nappal ezelőtt egy norvég kékpenészes sajtot hirdetett ki a szakmai zsűri a világ legjobbikának az idei World Cheese Awards-on. Magyar sikerről is beszámolhatunk, hiszen a versenyről Szabolcs Elek (Breier Farm) két arannyal, több magyar kézműves sajtműhely pedig ezüst-, illetve bronzéremmel térhetett haza.

Tudta, hogy miért szedik a makkot? És azt, hogy ez engedélyköteles?

2023. október 30. 14:10

Nem túl rég megszokott látvány volt, hogy október hónap végén, november elején makkszedők tucatjai jelentek meg erdőkben és a kisebb, nagyobb települések utcáin is. Napjainkban azonban ez már közel sem jellemző látvány. Mi lehet ennek az oka?

Baj van a bambusszal, káros lehet, ha ilyen poharat, tányért használunk

2023. október 26. 17:10

Egy bambuszpohár miből is lehetne másból, mint bambuszból. Ezt gondoljuk, ugye? Pedig ezek a színes, praktikus és környezetbarát eszközök melamin felhasználásával készülnek. Ez pedig számos kérdést vet fel, legelsőként azt, hogy biztonságos-e a használatuk, vagy sem?

Téves hiedelem, hogy a csipkebogyónak jót tesz a fagy

2023. október 20. 14:40

Bicske, hecsedli, és csipkenye. Ismerősek ezek a szavak valahonnan? Esszük-e vagy isszuk ezeket? Ehetjük és ihatjuk is, de most októberben a legfontosabb teendőnk az, hogy gyorsan megszedjük a szükséges mennyiséget a fagyok beállta előtt.