Címke: Fajtabemutató

fajtabemutató

Videó

A ciroké lehet a jövő, de érkezik a KWS új Giro kukoricája is

2022. október 3.

A cirok lehet a jövő takarmánynövénye? Milyen tartalékok vannak még a kukoricában? Hogyan segítheti a gazdálkodókat a digitalizáció, a dróntechnológia és más modern megoldások? Többek között ezekre a kérdésekre próbáltak meg választ adni a KWS szakemberei a Vas megyei Bozzaiban megrendezett szántóföldi bemutatón.

Videó

Magyar gazdálkodó sikerei Azerbajdzsánban - avagy ezért sikeresek a Karintia genetikái

2022. augusztus 31.

Christoph Hartig egy magyar gazdálkodó, aki nagy sikerrel dolgozik a probstdorfi genetikákkal Azerbajdzsánban.

Videó

Csapadékszegény régióban nemesített fajták a magyar gazdáknak - 75 éves a Probstdorfer Saatzucht

2022. augusztus 23.

Esős, mégis jókedvű jubileumra hívta magyarországi partnereit a Karintia Kft. A pannon régióra fajtákat nemesítő és vetőmagot előállító ausztriai Probstdorfer Saatzucht ugyanis 75 éves lett. Az ünneplés mellett persze komoly témák is felvetődtek: a háborús helyzet következményei, a klímaváltozás okozta kihívások vagy éppen a betegség-ellenálló tulajdonság fontossága...

Videó

Milyen mélyre és mikor vessük az őszi kalászosokat? - Isterra fajtabemutató Kaposváron

2022. augusztus 3.

Cellule, Basilio, Frenetic... Csak néhány rendkívül népszerű búzafajta, ami helyet kapott az ISTERRA Magyarország kaposvári kísérleti parcellájában, ahol június közepén a hagyományos kalászos bemutató mellett egy technológiai tesztsorozattal is várták a termelőket.

Szakcikkek / Talajművelés

Nem mindegy, hogy milyen talajművelési rendszert alkalmazunk

2022. július 16.

Hogyan lehet hatékony a fenntarthatóság? - többek között erre a kérdésre próbáltak választ adni a KITE szakemberei a Green Deal kapcsán is.

Videó

Mindegy a traktor színe, ez a rendszer elkészíti a térképeket - Climate FieldView Mezőfalván

2022. június 14.

Többek között egy, a magasból impozáns látványt nyújtó, logóval ékesített fajtabemutatóval várta a gazdálkodókat a mezőfalvai NAK Szántóföldi Napokon a Bayer. A termelők a szabad területen megismerkedhettek a Dekalb kukoricákkal, de a repcekínálat több képviselője is helyet kapott a kísérleti parcellában.

Agrárhírek / Agrárközélet

Biogazdálkodási Napok: a termelők és a fogyasztók találkahelye

2021. augusztus 7.

A Biogazdálkodási Napok célja, hogy bemutassa a biogazdálkodás területén zajló tudományos kutatási és fejlesztési eredményeket a mindennapi gyakorlatban.

Agrárhírek / Növénytermesztés

A Gabonakutató 2021-es fajtakínálata rendkívül impozáns

2021. június 30.

A GK kalászos fajtaválasztéka széles körű: kenyérbúza mellett durum- és tönkölybúza, tritikálé, árpa és zab fajták teszik teljessé a kínálatot.