Nógrádi György és a Karintia Kft. bővített szójapalettája

Nógrádi György és a Karintia Kft. bővített szójapalettája

Agrofórum Online

Megtartotta első teltházas rendezvényét Sárváron a Karintia Kft. Ezzel kezdetét vette az a szója roadshow, amelyet ezúttal ötödik alkalommal (évente) rendeztek meg. A megnövekedett érdeklődés nemcsak a szójának volt köszönhető, hanem Nógrádi György biztonságpolitikai szakértőnek is. A szervezők ráéreztek arra, hogy egy ilyen „húzó” névre azok is bejönnek, akik a szója iránt kevésbé érdeklődnének.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Leteszteltük a vadkárkalkulátort egy károsított kukoricatáblán

2021. november 22. 13:54

Egyszerűen, a terepen használható, szakmailag minden igényt kielégítő, a hivatalos vadkárfelmérési útmutatón alapuló vadkárkalkulátor szolgáltatással segíti a gazdálkodók és a vadászatra jogosultak munkáját - és megegyezését - a Vadkárszakertők Nonprofit Kft. Az ötletgazdával, Varga Zoltán igazságügyi szakértővel egy Komárom-Esztergom megyei területen teszteltük le a online programot. A becslés során sok kérdésemre kaptam választ, a végeredmény pedig egy nagyon hasznos, a megegyezésben tényleg segítő eredménylap lett. www.vadkarszakertok.hu

Elkezdődött a hazai szamócaszezon - jön a szabadföldi is!

2020. április 28. 11:48

A szamóca a legkorábban érő, Magyarországon is termesztett gyümölcs. Fóliás termesztési körülmények között már akár április elejétől a fogyasztók rendelkezésére áll, a hazai termesztés főszezonja azonban május elejétől június közepéig tart.

KWS új generációs kukoricahibridek 2019-ben! (Hevesi István, Mindszent)

2018. október 8. 06:03

A KWS Magyarország Kft. a 2019-es szezonra három új kukoricahibridet mutat be a magyar gazdálkodóknak. A KWS SMARAGD, a KWS KASHMIR, a KWS DURANGOa KWS Kukorica Teszt Akadémia program részeként 2018-ban többek között a Csongrád megyei Mindszent térségében is bizonyíthatott.

Velox-Ker: bevetésen a Massey Ferguson Beta 7370 kombájn

2:33

Velox-Ker: bevetésen a Massey Ferguson Beta 7370 kombájn

2023. augusztus 11. 11:28

A Velox-Ker idén is megrendezi országos betakarítástechnológiai bemutatóját. A márkakereskedő a demo első helyszínén, Sombereken, majd második állomásán Tamási határában egy Massey Ferguson Beta 7370 típusú betakarító kombájnt mutatott be. A harmadik helyszín Zalakomár térségében volt.

Így készül a zöldségpalánta - tápkockázó vetőgéppel

2021. február 19. 11:55

Amíg a hidrokultúrás technológia számára előállított uborkapalántát kézzel, addig például a talajos paprikát, a zellert, a salátát, a dinnyeféléket, minimális mennyiségben a talajos paradicsomot és talajos uborkát vagy a jelentős tételben készülő káposztafélék magját egy speciális tápkockázó vetőgéppel vetik el az Árpád-Agrár Zrt. szegvári telephelyén. De hogyan is működik a szinte teljesen automata rendszer? Ezt is eláruljuk!

Ketreces vagy mélyalmos tojás? - Ilyen a feljavított ketreces tojástermelés a Kereki-Farmnál

2019. december 7. 05:52

Indokolatlannak, sőt, egyenesen károsnak tartják a magyarországi termelők azon áruházláncak törekvését, amelyek 2025-től kirázólag alternatív, mélyalmos vagy volieres rendszerben előállított tojást forgalmaznának. Mindezt úgy, hogy a 2012-től hazánkban is 80-85%-ban alkalmazott, EU szabványnak megfelelő feljavított ketreces technológia gazdaságosabb, és állategészségügyi szempontból az tyúkoknak is kedvezőbb.