Amit a sikeres szójatermesztéshez tudni kell – Agrofórum kerekasztal az AGROmash-on

Amit a sikeres szójatermesztéshez tudni kell – Agrofórum kerekasztal az AGROmash-on

Agrofórum Online

Hogyan termesszünk sikeresen szóját? - Erre keresték a választ szakértők az Agrofórum kerekasztal beszélgetésén, aminek a 2019-es AGROmashEXPO és AgrárgépShow fórumszínpadja adott otthont. A január 23-i tanácskozás egyik legfőbb üzenete az volt, hogy bár megéri szóját termeszteni, a technológiára a más kultúrákban megszokottnál is jobban oda kell figyelni.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

"Nagy becőszám, 4,3 tonnás üzemi átlag" - Kiváló tapasztalatok az UMBERTO KWS repcével! (Zanat)

03:47

"Nagy becőszám, 4,3 tonnás üzemi átlag" - Kiváló tapasztalatok az UMBERTO KWS repcével! (Zanat)

2019. július 18. 10:49

Bosits Tamás édesanyjával mintegy 420 hektáron folytat szántóföldi növénytermesztést. A hagyományos kultúrák mellett olajtökkel és a cukorrépával is foglalkoznak. Őszi káposztarepcét 2006-ban vetettek először a Szombathely környéki földjeiken, a növény azóta a vetésforgó szerves részét képezi.

Agrofórum metszésiskola - Őszibarack kompakt váza fenntartó metszés

09:48

Agrofórum metszésiskola - Őszibarack kompakt váza fenntartó metszés

2019. március 19. 09:02

Hogyan kell megmetszeni tavasszal az őszibarack fát, hogy bő termésünk legyen? Az Agrofórum metszésiskolája hasznos tippeket ad dr. Szalay László közreműködésével. Az őszibarack kompakt váza formájának fenntartó metszése szakszerűen.

Nehéz szezonkezdet, de szép meggytermés - növénykondicionálóval

2021. augusztus 24. 07:29

2021-ben 24 fagyos éjszakával kezdett megküzdeniük a gyümölcsfáknak a Kecskemét melletti Kujáni tanyán, ahol a 6 hektáros meggyültetvényben az FMC RhizoMagic növénykondicionálójának köszönhetően a nehéz szezonkezdet ellenére végül szép termést sikerült betakarítani.

Väderstad innovációk IX. - E-Control vezérlés

2022. december 19. 09:04

A modern, iPad alapú vezérlőrendszer, azaz a teljes adat és funkció elérést biztosító Väderstad E-Control vezeték nélküli adatátvitellel kapcsolódik a munkagépekhez. Az E-Control előnye a felhasználóbarát, távirányítással működő kalibrálásban, valamint a valós idejű ellenőrzés lehetőségében nyilvánul meg.

Mospilan nyereményjátékot hirdetett a Sumi Agro Hungary Kft.

2024. április 22. 17:10

A Sumi Agro Hungary Kft. 2024. március 1-jén indította el Mospilan nyereményjátékát azzal a szándékkal, hogy a Nippon Soda által gyártott és itt Magyarországon a cég által forgalmazott eredeti japán terméket népszerűsítse a felhasználók körében, és egy kis jókedvet hozzon ebbe a mai nehéz világba.

"A terminálást nagyon el kell találni" -Takarónövényes tapasztalatok Somogysárdon

2022. november 25. 12:02

Évek óta többféle takarónövényes kísérlet is zajlik Somogysárdon, Tóth Zoltán és családjának nagyjából 600 hektáros, főképp hagyományos növénytermesztéssel, de bíborhere vetőmagelőállítással is foglalkozó gazdaságában. A különböző összetételű keverékek előnyeinek és tulajdonságainak vizsgálata mellett 2022 őszén talajművelési módokat is összehasonlítottak, amit a Démétér Biosystems Kft. által november 10-én, a helyszínre szervezett talajközpontú, szakmai rendezvényen mintegy 130 gazdálkodó szemügyre is vehetett.