Elég ma a műtrágya a sikeres termesztéshez? Válasz: egyértelműen nem.

Elég ma a műtrágya a sikeres termesztéshez? Válasz: egyértelműen nem.

Agrofórum Online

Változnak az idők, és napjaink összetett gazdasági-környezeti rendszerében nem lehetünk a megszokás rabjai. Nem lehet elégszer hangsúlyozni: szemléletváltást követel az agrárium számos területe: a növénytermesztésben a fajtaválasztás, tápanyag-utánpótlási stratégia átalakítása pedig elengedhetetlennek bizonyul. Szakértők beszélnek a Gyulatanyán megrendezett kukorica-napraforgó szakmai napon arról, hogy milyen tényezőkre kell a jövőben még nagyobb hangsúlyt fektetni.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Így zajlik az ipari paradicsom betakarítása Szarvason

07:25

Így zajlik az ipari paradicsom betakarítása Szarvason

2019. szeptember 20. 15:11

Az ipari paradicsomszezon kezdetén a hűvös tavaszi időjárás miatt egy héttel megkésett a palánták érkezése, a májusi esőzések pedig folyamatosan megszakították az eleve megkésett palántázást, ami után ráadásul a viszonylag hideg időben nehezen indultak meg a növények. Ennek köszönhetően a tervezett augusztus 10-i kezdés helyett majdnem 10 nappal később zúgott fel a paradicsomkombájn Szarvas határában.

Óvári gazdászok találkozása a jövőjükkel - A Precíziós Agrártájolón jártunk

2022. április 27. 10:47

A pilisvörösvári születésű Ziegler István példája tökéletesen megmutatja, milyen lehetőségeket rejt egy olyan alkalom, amikor az egyetemi oktatás és a piaci, gyakorlati oldal összetalálkozik. Az április közepén Mosonmagyaróváron megrendezett Precíziós Agrártájoló számos tekintetben segítette a Széchenyi István Egyetem hallgatóit, de a megjelent kiállítókat is. Amíg utóbbiak a jövőbeli munkatársakat kereshették, addig a hallgatók a rendezvény idején innovatív technológiákkal ismerkedhettek meg, és naprakész tudást szerezhettek a hazai mezőgazdaság kiváló cégeitől és azok képviselőitől.

Új technológia - Halmajon már bevált a Natur Jet!

4:40

Új technológia - Halmajon már bevált a Natur Jet!

2024. április 13. 11:10

A Natur Agro Hungária, Natur Jet kijuttató berendezésének használatával a talajoltó készítmények a talajműveléssel egymenetben kijuttathatók. A talajoltó készítmények egy fronthidraulikával felszerelt tartály segítségével kerülnek a talajra, majd tárcsával, vagy sekély kultivátorral dolgozhatók be. A Natur Jet technológia előnye, hogy egy műveletben elvégezhető a kijuttatás és bedolgozás is. A szárbontás a mikrobiológiai készítmények feladata, míg vetés előtt talajoltással támogatják a vetőmagok kelését, kétszeri lombtrágyázással pedig a mikro- és mezoelemek pótlása zajlik...

Újra vár a szántóföld! Ismét találkozhatunk egymással!

2021. május 25. 09:32

Végre irány a szántóföld, végre újra találkozhatunk egymással! Az online térből kilépve június közepén ugyanis négy időpontban, négy helyszínen ötödik alkalommal rendezik meg az AgroFIELD Akadémia Konferencián, ahol minden résztvevőt objektív vizsgálati eredmények várnak.

2021 a pályázatok éve a mezőgazdaságban

2021. július 29. 08:47

Az átmeneti időszak ezúttal sok jóval kecsegtet a gazdák számára, hiszen az új ciklus kezdetéig pályázatdömpinggel segítik a vidéket forráshoz. Mire és milyen feltételek mellett pályázhatnak?

"A repce olyan mint a szép szerető" - Kiváló tapasztalatok az UMBERTO KWS repcével! (Putnok)

04:03

"A repce olyan mint a szép szerető" - Kiváló tapasztalatok az UMBERTO KWS repcével! (Putnok)

2019. július 18. 10:56

A Putnoki székhelyű Gömörmag Kft. őszi búza, őszi árpa, őszi káposztarepce, napraforgó, kukorica és szója termesztésével foglalkozik, ami mellett lucernából és fűfélékből takarmányt, illetve vetőmagot is előállítanak. Repcével évtizedek óta foglalkoznak, ami során az alkalmazott technológia nagyon sokat változott.

Ősgabonák nyomában - Kalászos kísérletek biogazdálkodóknak

2022. november 16. 15:26

Ha kalászos fajtaválasztásról van szó, akkor nincsenek könnyű helyzetben az ökológiai gazdálkodók. A legtöbb, hazánkban is elérhető árpát, búzát ugyanis többségében konvencionális termelésre nemesítették, szelektálták.

20 év bodzatermesztési tapasztalatai

2020. augusztus 27. 08:40

Több mint 20 éve fogja össze a bodzatermesztőket a Bodzatermelők Értékesítő Szövetkezete. Az elmúlt 2 évtized alatt rengeteget változott az ágazat. A termesztési tapasztalatokról, az idei évről és a jövőbeli kilátásokról a Botész kereskedelmi igazgatóját, Csizmadiai Györgyöt kérdeztük.