Mindegy a traktor színe, ez a rendszer elkészíti a térképeket – Climate FieldView Mezőfalván

Mindegy a traktor színe, ez a rendszer elkészíti a térképeket – Climate FieldView Mezőfalván

Agrofórum Online

Többek között egy, a magasból impozáns látványt nyújtó, logóval ékesített fajtabemutatóval várta a gazdálkodókat a mezőfalvai NAK Szántóföldi Napokon a Bayer. A termelők a szabad területen megismerkedhettek a Dekalb kukoricákkal, de a repcekínálat több képviselője is helyet kapott a kísérleti parcellában.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Újdonságok a HARDItól a NAK napokon

4:53

Újdonságok a HARDItól a NAK napokon

2023. július 7. 17:10

A HARDI idén is közszemlére tárta újdonságait a NAK Szántóföldi Napok és Agrárgépshow-n. A kifejezetten precíziós gazdálkodás számára fejlesztett, új típusú AEON permetezőgép premierjére a kiállításon került sor, az Agroázis-MON Kft. kínálatában.

Magyar gazdák! Számítunk rátok a koronavírus-járvány idején, köszönjük a munkátok!

2020. március 20. 20:21

A kukorica vetése nem maradhat el, az állatokat etetni kell, a gyümölcsösökben nem állhat meg a munka a koronavírus-járvány idején sem. A gazdálkodók előtt minden eddiginél nagyobb kihívás áll. Termelni a koronavírus miatt kialakult világválság idején. Mi bízunk a termelők szakértelmében! Számítunk rátok, és köszönjük a munkátokat!

A jól termő repce, amit majdnem kitárcsáztak

2021. augusztus 25. 08:34

3,59 tonna. Átlagban ennyi repcét takarított be hektáronként a kombájn a Pálhalmai Agrospeciál Kft. ősszel majdnem kitárcsázott tábláján. A 4100 hektáron szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó agrárvállalatnál a kelés gyengesége miatt komoly dilemma volt, hogy az adott parcellán mi legyen az olajos növénnyel. Végül a Head-Land Kft. tápanyag-utánpótlási technológia alapján jó döntés született, amit az egységes, egyöntetű állomány képe, és a hozammérő is igazolt.

Új kalászosok, premium repcék, Green Deal, drónok, PGR és fémzárolt vetőmagok Dalmandon

2022. június 8. 11:59

Május végén Dalmandon tartott hagyományos szántóföldi szakmai rendezvényt a KITE Zrt., ahol a megjelent gazdálkodók az agrárvállalat őszi káposztarepce és kalászos-kínálata mellett megismerkedhettek a különböző precíziós szolgáltatásokkal, a monitoring- és permeteződrónok előnyeivel, de a jövő kihívásairól, például a Green Deal szigorú szabályairól is szó esett.

Rendképzés nagy hatékonysággal és kiemelkedő takarmánytisztasággal: ELHO

2024. április 26. 17:10

A közel hat évtizede, 1967-ben alapított finn ELHO a szálastakarmány-betakarító gépek specialistája. Magyarországon is egyre népszerűbbek a termékei, a közelmúltban az egyik rendképzőjüket lestük meg munka közben Kelet-Magyarországon.

Intenzív almatermesztésbe fogtak Majosházán

2020. november 8. 14:08

Szabó Zoltán fiával gazdálkodik. Eddig szántóföldi növénytermesztést folytattak csak, viszont egy pályázatnak köszönhetően régi álma teljesülhetett: sikerült 5 hektáron egy egészen korszerű, intenzív almáskertet létrehozniuk.

A régi Rába újjászületése - HT-300 traktor a földeken

2021. január 27. 13:39

Bármennyire is szerették a dolgozók, a Besenyőtelki Agrár Zrt. 31 éves Rábájával az idők során egyre több lett a gond, folyamatosan meghibásodott, így végül leselejtezték. A magyar traktor előnyeiről azonban nem feledkeztek meg a cégnél, így amikor lehetőség adódott rá, a Huntractor Kft.-t megbízva újjáélesztették a fehér-sárga erőgépet.

Az OTP Agrár a hosszú távú kapcsolatokra épít

4:24

Az OTP Agrár a hosszú távú kapcsolatokra épít

2023. május 30. 16:41

Az OTP Agrár immár 11. alkalommal lehet jelen a 30 éve megrendezett Hódmezővásárhelyi Állattenyésztési Napokon. A személyes jelenlét célja pedig nem más, mint a partnerkapcsolatok mélyítése egy kötetlen, és közvetlen interakcióra lehetőséget teremtő környezetben.