Így dolgozik az új Palfinger-Epsilon erdészeti daru – KUHN Rakodógép Kft. gépbemutató

Így dolgozik az új Palfinger-Epsilon erdészeti daru – KUHN Rakodógép Kft. gépbemutató

Agrofórum Online

November közepén a Kalocsa melletti Bátyán mutatta be terepi viszonyok között új Palfinger-Epsilon erdészeti daruját a KUHN Rakodógép Kft. A innovatív eszközt a közönség ugyan már láthatta az innoLignum Sopron kiállításon és a MEGOSZ nagyrendezvényen, valós körülmények között azonban csak most mutatkozott be az új daru.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Hardi Percek I. rész - ISOBUS kommunikációs rendszer

2018. november 2. 20:16

Az úgynevezett Hardi Retrofit szettel a nem ISOBUS-os traktor átalakítható, a beszerelést követően az ISOBUS-os Hardi permetezőgépek már egyszerűen csatlakoztathatóak lesznek.

Épül a villanypásztor, nem megy a bárány az olaszokhoz

2020. április 2. 21:48

A juhok legelőjén már épül a villanypásztor, hogy emberi erőforrás nélkül se legyen baja az állománynak, miközben a piaci helyzet minden eddiginél bizonytalanabb az olaszországi állapotok miatt. Megyesi Elemér és családja a koronavírus-járvány miatt a legrosszabbra is felkészül a Hajdú-Bihar megyei, tiszagyulaházai tanyán.

Hajtatott paradicsom termesztése üvegházban - Integrált növényvédelem az Árpád-Agrár Zrt.-nél

05:34

Hajtatott paradicsom termesztése üvegházban - Integrált növényvédelem az Árpád-Agrár Zrt.-nél

2019. március 11. 07:42

Az Árpád-Agrár Zrt.-hez tartozó Szentesi Paradicsom Kft. legnagyobb, több mint 4 hektáros üvegházában már szedik az érett koktélparadicsomot, a fürtös paradicsom pedig nagyjából két múlva kerülhet az áruházak polcaira. A technológia alapja a talaj nélküli, hidropónikus termesztés, a tápanyag-ellátást a öntözőrendszerrel oldják meg, a fűtést pedig termálvízzel.

Így gazdálkodnak a koronavírus-járvány idején Kalocsán

00:00

Így gazdálkodnak a koronavírus-járvány idején Kalocsán

2020. március 30. 14:55

Egyre komolyabb problémákat okoz a koronavírus-járvány a gazdálkodók számára, mindennél nagyobb kihívásokkal kell szembenézniük, ám a munka nem állhat le a földeken. Így van ez a szántóföldi növénytermesztéssel és tejtermeléssel foglalkozó, kalocsai családi gazdaságnál is, ahol minden erővel az élelmiszer-ellátás zavartalanságán dolgoznak.

Műanyag tojástálca a fenntarthatóság és a költséghatékonyság jegyében - Kereki Farm

2020. január 3. 09:21

Amíg az egyszerhasználatos műanyag csomagolóanyagok nagyon komoly ökológiai lábnyommal rendelkeznek, addig maga a műanyag számos területen még segíthet is a környezettudatosabb, fenntarthatóbb gazdálkodásban. Így van ez a tojástermeléssel is, a kerekegyházi Kereki-Farmon ugyanis már évek óta elhagyták a papírtálcákat, amivel nemcsak jelentős mennyiségű pénzt, de a szemét és gyártási melléktermékek mennyiségét is csökkentették.

Egymillió uborkapalánta a hightech üvegházban

2021. március 7. 08:18

Az elmúlt években telített lett a magyar hajtatott paradicsom piaca hiszen a közelmúltban számos magas légterű, hightech üvegházat adtak át hazánkban. Emiatt aztán a zöldségtermelők új utakat kerestek, és a hajtatott uborka az a növény, amit viszonylag kis átalakítási költség mellett, gazdaságosan lehet nevelni az ilyen fejlett üvegházakban. Ez azt is eredményezte, hogy minden eddiginél nagyobb igény mutatkozik az uborkapalántákra, amit az Árpád-Agrár Zrt. több mint egy éve átadott szegvári palnátanevelő üvegházában is érzékelnek.

Jövedelmezőség műholdfelvételekkel, talajvizsgálatokkal és időjárás-adatokkal - Jó Gazda Program

2023. február 27. 09:22

A Jó Gazda Program már nem ismeretlen a hazai gazdálkodók számára.