Hatékony gyomirtás a jászdózsai kalászosokban

Hatékony gyomirtás a jászdózsai kalászosokban

Agrofórum Online
Fizetett tartalom

A magasból és egészen közelről is szép képet mutat a Jászdózsa határában kísérleti céllal elvetett kalászos tábla. A 20 hektáron gyümölcstermesztéssel, 2500 hektáron pedig változatos vetésszerkezet mellett szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó Gyenes Mezőgazdasági Zrt.-nél a Saaten-Union fajtakísérletét az FMC gyomirtó- és gombaölő technológiájával kombinálják az idei szezonban - méghozzá igen jó eredmények mellett. Nem véletlen, hogy a késztményeket nemcsak egy-egy parcellán alkalmazzák a technológiában.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Okosmarhák Várvölgyön - Szenzorok a legelőre alapozott húsmarhatartáshoz

2022. június 1. 19:21

A mezőgazdasági digitalizációja napjainkban már nemcsak elkezdődött, de javában tart is. Nincs ez másként az állattenyésztés területén, ahol számos szenzort, adatfeldolgozó szoftvert és egyéb modern megoldásokat alkalmaznak a gazdálkodók - például a tejelő tehenészetekben.

Tipp az óvári gazdászoktól: ezért érdemes drónirányító és -adatelemző képzésre jelentkezni

2023. január 4. 17:12

Két féléves, drónirányító és -adatelemző szakirányú továbbképzést indít levelező munkarendben a Széchenyi Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kara, ami komoly lehetőséget jelent az agrárszakemberek számára is.

Fagyhelyzet az őszibarackosokban

4:35

Fagyhelyzet az őszibarackosokban

2023. szeptember 25. 10:09

Az őszibarack az egyik legintenzívebben nemesített mérsékelt égövi gyümölcsfaj: minden évben, csupán az Európai Unió piacára mintegy 40-50 új fajta kerül. Zavarbaejtően gazdag a kínálat: közel 1200 őszibarack fajta regisztrált az EU tagállamaiban. 656 őszibarack fajta pedig európai uniós szintű növényfajta oltalomban részesült. Az, hogy a jelen klimatikus körülmények között milyen fajtát érdemes választani, és milyen technológia mellet érdemes termeszteni - nem egyszerű kérdések.

"A repce olyan mint a szép szerető" - Kiváló tapasztalatok az UMBERTO KWS repcével! (Putnok)

04:03

"A repce olyan mint a szép szerető" - Kiváló tapasztalatok az UMBERTO KWS repcével! (Putnok)

2019. július 18. 10:56

A Putnoki székhelyű Gömörmag Kft. őszi búza, őszi árpa, őszi káposztarepce, napraforgó, kukorica és szója termesztésével foglalkozik, ami mellett lucernából és fűfélékből takarmányt, illetve vetőmagot is előállítanak. Repcével évtizedek óta foglalkoznak, ami során az alkalmazott technológia nagyon sokat változott.

"A terminálást nagyon el kell találni" -Takarónövényes tapasztalatok Somogysárdon

2022. november 25. 12:02

Évek óta többféle takarónövényes kísérlet is zajlik Somogysárdon, Tóth Zoltán és családjának nagyjából 600 hektáros, főképp hagyományos növénytermesztéssel, de bíborhere vetőmagelőállítással is foglalkozó gazdaságában. A különböző összetételű keverékek előnyeinek és tulajdonságainak vizsgálata mellett 2022 őszén talajművelési módokat is összehasonlítottak, amit a Démétér Biosystems Kft. által november 10-én, a helyszínre szervezett talajközpontú, szakmai rendezvényen mintegy 130 gazdálkodó szemügyre is vehetett.

Mindegy a traktor színe, ez a rendszer elkészíti a térképeket - Climate FieldView Mezőfalván

2022. június 14. 17:10

Többek között egy, a magasból impozáns látványt nyújtó, logóval ékesített fajtabemutatóval várta a gazdálkodókat a mezőfalvai NAK Szántóföldi Napokon a Bayer. A termelők a szabad területen megismerkedhettek a Dekalb kukoricákkal, de a repcekínálat több képviselője is helyet kapott a kísérleti parcellában.

Magas terméspotenciál, rendkívüli stabilitás repcében

2020. május 28. 10:07

Április végén sárgába borult a Vas megyei Bozzai határa, a repce fajtasorokat már messziről látni lehetett. Ebben kaptak helyet a KWS Magyarország Kft. legnépszerűbb, és legújabb hibridjei - többek között a Cristiano és Feliciano KWS. A bozzai termelőnél a Triangle után nagyüzemi szinten, jelentős területen a korábbi kedvenc Hybrirockkal, valamint az elmúlt évek egyik legkiválóbb repcéjével, az Umberto KWS-szel lehet találkozni. Az új hibrideket azonban folyamatosan próbára teszik, amit a fajtasor is bizonyít. Itt mutatta meg meggyőző előnyeit az Umberto KWS is néhány éve.

Hogy állnak a szántóföldi kultúrák? - Növényvédelmi évértékelés Dr. Aponyi Lajossal – 4. rész

2021. február 18. 11:23

Száraz időjárással kezdődött az ősz, majd késve ugyan, de megjött a csapadék. A repce és az őszi kalászos gabonák viszonylag jó kondícióban várták a telet. Az ősz folyamán repcében a repcedarázs és a bolha kártétele volt aggasztó, amelyet több védekezéssel lehetett megfékezni. Külön kiemelendő a levéltetvek kártétele, ami nem minden évben ilyen jelentős.