Hibridek versenyelőnyben – Hibridkalászos- és hibridrepce-bemutató – Hantos, 2017. június 7.

Hibridek versenyelőnyben – Hibridkalászos- és hibridrepce-bemutató – Hantos, 2017. június 7.

Agrofórum Online

A SAATEN-UNION Hungária Kft. és a RAPOOL Hungária Kft. a Fejér megyei Hantoson és a Csongrád megyei Fábiánsebestyénben tartotta hibridkalászos- és hibridrepce-bemutatóját. A mintegy 350 érdeklődő az idei újdonságok mellett megismerkedhetett a termesztéstechnológiai fejlesztések legfrissebb eredményeivel is.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Energiatakarékosság és talajvédelem: hívószavak a KITE életében

3:11

Energiatakarékosság és talajvédelem: hívószavak a KITE életében

2023. szeptember 2. 10:40

A KITE Szántóföldi Napok második helyszínén, Hajdúböszörményben két fő témakör, az energiatakarékosság és a talajvédelem köré épült a vállalati bemutató. A két terület a növekvő inputanyagárak, és a folyamatosan degradálódó talajok mellett igen meghatározó.

A facélia jelentősége, értéke és csodája - Agrofórum határszemle Sipos Gazdával

2022. június 28. 14:39

Miért is fontos gazdasági és méhészeti szempontból is ennek a növénynek a jelenléte a vetésszerkezetben? Sipos gazda virágzó facéliatábláról jelentkezik be az Agrofórum határszemle videórovatában.

Mire jó a kén? - Tápanyag, növényvedő szer és vadriasztó

2022. január 7. 11:10

A kén az egyik legfontosabb mezoelem, amit sokáig mostohagyerekként kezelt a magyar agrárium. A Vulcan Agro azonban olyan formáit ajánlja a termelőknek, amikkel nemcsak tápanyagot tudnak bevinni a növényekbe, hanem az számos más módon is hasznosul - legyen szó például növényvédelmi megoldásokról.

Fajtasorból indult, üzemi szintű kukoricahibriddé vált

2020. október 2. 09:31

Az Aranybulla Zrt.-nél 2000 hektáron történik szántóföldi növénytermesztés, amiben hangsúlyos szerepe van a siló-, valamint a szemeskukoricának, hiszen különösen fontos az agrárvállalat 300 szarvasmarhájának kiszolgálása.

A Hardi örömteli előrelépésről számolt be

3:40

A Hardi örömteli előrelépésről számolt be

2024. február 23. 09:40

A Hardi örömteli előrelépésről számolhatott be, hiszen elkelt az első HARDI AEON permetezőgép hazánkan. A tavalyi bemutatókörút után megérkezett az első permetezőgép, amely az idei Agromash Expo és Agrárgépshow után végre tulajdonosánál kezdheti meg működését.

Épül a villanypásztor, nem megy a bárány az olaszokhoz

2020. április 2. 21:48

A juhok legelőjén már épül a villanypásztor, hogy emberi erőforrás nélkül se legyen baja az állománynak, miközben a piaci helyzet minden eddiginél bizonytalanabb az olaszországi állapotok miatt. Megyesi Elemér és családja a koronavírus-járvány miatt a legrosszabbra is felkészül a Hajdú-Bihar megyei, tiszagyulaházai tanyán.

Így olvadt össze a DuPont és a Dow - Porfólió Farm bemutató Dombóváron

2018. október 8. 06:08

2019 júniusában lesz önálló, tőzsdén forgalmazott vállalat, de a DuPont és a Dow egyesülésével létrejött Corteva Agriscience™ Magyarországon is bemutatkozott. A Dombóváron tartott Porfólió Farm rendezvényen több száz gazdálkodó előtt mutatták be az új céget, és annak legújabb termékeit.

A magyar gazda nem a táj ellensége - kompromisszum szükséges a helyes vízgazdálkodáshoz

2023. január 11. 09:38

A 2022-es aszályos nyár bebizonyította, hogy gyors cselekvésre van szükség, ha az eddig megszokott életformánkat szeretnénk megtartani, és ennek egyik legfontosabb része, hogy szakmai alapon a vizet vissza kell engedni a tájba. Ezt Szolláth Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke fejtette ki a Tiszatáj Közalapítvány novemberi, vízgazdálkodással foglalkozó konferenciáján, amit jelentős érdeklődés mellett a kesznyéteni Szamárháti látogatóközpontban rendeztek meg.