Újdonságok a HARDItól a NAK napokon

Újdonságok a HARDItól a NAK napokon

Agrofórum Online
Fizetett tartalom

A HARDI idén is közszemlére tárta újdonságait a NAK Szántóföldi Napok és Agrárgépshow-n. A kifejezetten precíziós gazdálkodás számára fejlesztett, új típusú AEON permetezőgép premierjére a kiállításon került sor, az Agroázis-MON Kft. kínálatában.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Az új CASE IH Axial-Flow 250-es kombájnsorozatát - Hatékonyság és megbízhatóság

04:00

Az új CASE IH Axial-Flow 250-es kombájnsorozatát - Hatékonyság és megbízhatóság

2018. november 2. 08:04

A nyár folyamán nemzetközi sajtótájékoztatón mutatta be új Axial-Flow 250-es kombájnsorozatát a Case IH. A Drezdában és annak térségében megrendezett szakmai programon a szakújságírók is kipróbálhatták a betakarítógépeket.

Mit árul el a talajunk?

2021. április 21. 08:19

Talajaink ismerete a sok helyen kötelező talajlaborokon túl is fontos, hiszen a növénytermesztés sikere múlhat a helyesen megválasztott művelési módon. Morva Tamást éppen egy olyan talajszelvény feltárásához kísértük el, ahol a túl mély forgatás nagy gondot okozhat. A szakember szerint egy ilyen betekintés azonnal megmutatja a múltban elkövetett hibákat és irányt mutat a jövőre nézve.

ARBOS MMX Elektro trágyaszóró Adonyban - Pontos, precíz, mérleges tápanyag-utánpótlás

01:31

ARBOS MMX Elektro trágyaszóró Adonyban - Pontos, precíz, mérleges tápanyag-utánpótlás

2019. május 15. 14:55

A DM-Ker Kft. által forgalmazott ARBOS MMX Elektro műtrágyaszóró 3600 kilogramm kapacitással rendelkezik,18 és 36 méter közötti szórástávolságot érhetünk el vele. Mérleggel szerelt, így előre meghatározhatjuk a műtrágya mennyiségét a megadott szórásszélességhez. Az automata funkcióval a gép sebességarányosan annyi tápanyagot juttat ki, amennyit a monitorban előre betápláltunk.

A növényvédő szerek alternatívája? - Növényélettan és termésbiztonság - Agrofórum kerekasztal 2. rész

2020. március 5. 05:48

Növényélettannal a termésbiztonság szolgálatában. Ezzel a címmel tartott kerekasztal beszélgetést az Agrofórum a 2020-as AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon. A fórumszínpadon a szakértők számos lényeges információra felhívták a figyelmet.

10 tonnás kukorica talajművelés nélkül - No-till és min-till növénytermesztés Somogyban (I. rész)

2019. december 23. 21:29

Magyarországon csak nagyon kevesen hisznek a minimum till, illetve a no till, vagyis a talajművelést részben vagy egészben elhagyó növénytermesztési technológiában. Pusztakovácsiban azonban egy 400 hektáros gazdaságban már évek óta folyamatban van az átállás, a talajművelő eszközöknek egyre kevesebb szerepe van a somogyi táblákon, a munkájukat ugyanis a takarónövények és a talajlakó élőlények veszik át. Azon a területen is, ahol október végén zúgott fel a kombájn, és hektáronként nettó 10,3 tonna kukoricát takarított be.