Élet a 7700-asok után – Bemutatjuk a Massey Ferguson 7S traktorszériát

Agrofórum Online

Már messziről vonzotta a szemet a Szentlőrinci Mezőgépnapokon a Massey Ferguson 7700-as traktorszériájának fekete NEXT különkiadású erőgépe. A Velox-Ker Kft. standján mégsem a már kifutó szériás típus állt a figyelem középpontjában, hanem annak utódja, a külsőleg teljesen megújult 7S modellcsalád egyik tagja. A neo-retro stílusú traktor motorháztetejét a klasszikus ezüstszablya mintázat díszíti, amivel harmonizálnak a szürkére festett fülkeoszlopok.

Már messziről vonzotta a szemet a Szentlőrinci Mezőgépnapokon a Massey Ferguson 7700-as traktorszériájának fekete NEXT különkiadású erőgépe. A Velox-Ker Kft. standján mégsem a már kifutó szériás típus állt a figyelem középpontjában, hanem annak utódja, a külsőleg teljesen megújult 7S modellcsalád egyik tagja. A neo-retro stílusú traktor motorháztetejét a klasszikus ezüstszablya mintázat díszíti, amivel harmonizálnak a szürkére festett fülkeoszlopok.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Magyar gazdák! Számítunk rátok a koronavírus-járvány idején, köszönjük a munkátok!

2020. március 20. 20:21

A kukorica vetése nem maradhat el, az állatokat etetni kell, a gyümölcsösökben nem állhat meg a munka a koronavírus-járvány idején sem. A gazdálkodók előtt minden eddiginél nagyobb kihívás áll. Termelni a koronavírus miatt kialakult világválság idején. Mi bízunk a termelők szakértelmében! Számítunk rátok, és köszönjük a munkátokat!

Válaszok a klímaváltozásra - vetéstől aratásig

2021. szeptember 24. 10:39

Augusztus végén Dalmandon nagyszabású szántóföldi bemutatóval várta a gazdálkodókat a KITE Zrt., ahol az elmaradhatatlan gépbemutató mellett négy kultúrában mutattak komplex technológiai javaslatokat az érdeklődőknek. A kukorica és a napraforgó mellett a szója és a cirok is szerephez jutott.

Középpontban a talajélet: tápanyag-utánpótlás vinaszra és melaszra alapozva

2021. december 28. 16:49

A hagyományos tápanyag-kijuttatás kapcsán a termelők az útkeresés fázisában vannak - vélik a VulcanAgro szakemberei, akik szerint a talajélettel kellene sokkal többet foglalkozni. A tápanyagok kijuttatásánál ugyanis fontos, hogy azok szervesen be tudjanak kapcsolódni a talaj életébe. A vinaszra és melaszra alapozott termékek felhasználása sokrétű lehet. Alkalmazhatók például a teljes felületen, nagy mennyiségben, akár 300-500 liter/hektár dózisban, egyfajta alaptrágyaként, de használató célzottan, koncentráltan, sávos kijuttatással a vetendő növénysor alatt is vagy a vetéssel egymenetben, starterként.

Hatékony megoldás a burgonyabogár ellen

2021. október 6. 19:33

Július végén is komoly munka zajlott a keszthelyi Burgonyakutatási Állomás vetőburgonya szaporító telephelyén. A saját burgonyanemesítési programmal rendelkező intézmény területein rendszeresen állítanak be kísérleteket többek között azért, hogy a legújabb növényvédelmi megoldásokról is gyakorlati tapasztalatokat szerezzenek.

"Mindig a Vízügy kapja az első pofont" - Lábdy Jenő az ágazatok összefogásáról

2023. január 31. 14:24

Minden gazdálkodó a bőrén és a területein érezte, hogy a 2022-es év jelentős részében sokkal kevesebb csapadék hullott az átlagosnál, miközben a hőmérséklet is magasabb volt a megszokottnál.

ARBOS 5130 Advanced traktor Adonyban - 5 év garancia, kiemelkedő motor, kiváló ár-érték arány

01:31

ARBOS 5130 Advanced traktor Adonyban - 5 év garancia, kiemelkedő motor, kiváló ár-érték arány

2019. május 8. 08:36

A DM-Ker Kft. által forgalmazott ARBOS 5130 Advanced traktor 136 lóerő teljesítményű. Powershift váltóval és elektrohidraulikus hátsó emelőművel érhető el. Egy amerikai, Kohler típusú motorral szerelték, ami tavaly elnyerte az év dízelmotorja címet. A hátsó emelőmű terhelhetősége 4600 kilogramm.

Káposztafélék palántanevelése a téli hónapokban

2021. március 11. 08:55

Klímakomputer vezérli és termálvíz fűti az Árpád-Agrár Zrt. közelmúltban átadott, 7000 négyzetméteres fóliablokkját Szegváron, ahol január végén már nagyjából 12 Celsius-fokos hőmérsékleten felsorakoztak és növekedtek a káposztafélék palántái. A zöld minden árnyalatát megelevenítő létesítményben fejeskáposzta, kelkáposzta, karalábé, vöröskáposzta, karfiol és brokkoli kapott helyet.