„A talajt valami élettelen dolognak gondoltam” – A IV. Extrém Talajtani Táborban jártunk

Agrofórum Online

Sok visszatérő fiatallal, és jópár újonccal negyedi alkalommal tartották meg a hatalmas sikernek örvendő Extrém Talajtani Tábort az Alföldön. A KITE, a Miskolci Egyetem és a Talajtani Társaság fiataloknak szóló szakmai programja ezúttal is megújult, amiben többek között Erdészeti Tudományos Intézetnek is nagy szerepe volt.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A fuzárium nem játék

06:45

A fuzárium nem játék

2024. október 3. 15:40

A fuzárium által fertőzött kukorica nem a legmegbízhatóbb takarmány- vagy élelmiszer-forrás. Milyen kockázatokkal járhat a toxinnal szennyezett termény felhasználása?

Hatékony megoldás cseresznyelégy ellen a Kujáni tanyán

2021. augusztus 30. 10:27

A gyümölcsteremlők számára nagy kihívást jelent a cseresznyelégy elleni küzdelem, hiszen a legtöbb hatékony módszer nem elégít ki minden igényt. A piretroidok például a hasznos rovarokat sem kímélik. Az FMC Exirel SE rovarölő permetezőszere azonban erre is megoldást jelent. A kecskemét melletti Kujáni Tanya 6 hektáros meggyültetvényében az első tapasztalatok kiválóak.

A Smart Farm a digitális agrárium mintagazdasága lehet

3:22

A Smart Farm a digitális agrárium mintagazdasága lehet

2023. május 10. 11:16

Mintegy 10 milliárd forint összköltségvetésű GINOP kiemelt projekt keretében jöhetett létre a Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári Smart Farm Tangazdasága, mely ünnepélyes átadására április 21-én került sor.

Digitalizációs villámcsapás a szántóföldeken - A mesterséges döntéshozás az agrárium jövője

2020. március 12. 07:05

A digitalizációs villámcsapás egy felhőből érkezik, és az csak rajtunk múlik, hogy ne minket, hanem a precízen előkészített táblarészünket érje. Ezt a fő üzenetet fogalmazta meg Dr. Nyéki Anikó a Széchenyi Egyetem adjunktusa az Agrofil-SZMI konferenciáján. De mit jelent ez a gyakorlatban?

A szárbontás jótékony hatásai – a Natur Agro javaslataival

2023. március 20. 16:45

A tavalyi év nem volt könnyű az ország nyugati felében sem. Tóth Szabolcs lovászpatonai, főleg szántóföldi növénytermesztést folytató családi gazdaságában a talajfókuszú szemlélet némiképp enyhítette az időjárás okozta kihívásokat. Területeiken évek óta forgatás nélküli gazdálkodást folytatnak, illetve brojlercsirke tartásból származó trágyát rendszeresen juttatnak ki gazdaságukba.

Mospilan nyereményjátékot hirdetett a Sumi Agro Hungary Kft.

2024. április 22. 17:10

A Sumi Agro Hungary Kft. 2024. március 1-jén indította el Mospilan nyereményjátékát azzal a szándékkal, hogy a Nippon Soda által gyártott és itt Magyarországon a cég által forgalmazott eredeti japán terméket népszerűsítse a felhasználók körében, és egy kis jókedvet hozzon ebbe a mai nehéz világba.

A makói hagyma és termesztése - Agrofórum határszemle Sipos gazdával

2022. július 5. 16:41

Sipos Gazda ezúttal Makóra látogatott el, ahol Zsótér Gézával a makói hagymáról és annak termesztéséről beszélgettek.

A legújabb Lemken leleményességek - Azurit 9 szemenkénti vetőgép és Juwel 10 függesztett ekecsalád

2020. március 4. 11:47

Két komoly technológiai újdonságot mutatott be a Lemken a közelmúltban. A gyártó a folyamatos innovációnak köszönhetően többek között az Azurit 9 szemenkénti vetőgéppel segíti a termelőket, ami egy konkrét technológiára lett kifejlesztve.