Energiatakarékosság és talajvédelem: hívószavak a KITE életében

Energiatakarékosság és talajvédelem: hívószavak a KITE életében

Agrofórum Online
Fizetett tartalom

A KITE Szántóföldi Napok második helyszínén, Hajdúböszörményben két fő témakör, az energiatakarékosság és a talajvédelem köré épült a vállalati bemutató. A két terület a növekvő inputanyagárak, és a folyamatosan degradálódó talajok mellett igen meghatározó.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

60 ezer magot terem egy tő parlagfű - hogyan védekezhetünk?

2020. szeptember 9. 09:50

Nem csak a hétköznapi emberek mindennapjait keseríti meg az allergia miatt a parlagfű, hanem a gazdálkodók életét is, hiszen a terméscsökkenésen kívül büntetés jár azoknak, akiknek nem sikerül az ellene való védekezés.

Kukorica direktvetés bírborherébe - Újabb no-till terület Somogyban

2021. június 9. 07:31

Május elején szépen zöldellő bíbor here takarónövénybe vetették a kukoricát a Somogy megyei Pusztakovácsi határában. A helyi homokos, illetve homokos vályog talajjal borított területeken már évek óta folynak kísérletek nagyüzemi körülmények között a no-till, vagyis a talajművelést teljesen elhagyó rendszerrel kapcsolatban. Berend Ferenc régóta alkalmazza a fenntartható, talajvédő módszert, ám ez a tábla nem most az övé. Gelencsér Balázs és unokatestvére, Sudár László évek óta figyeli a környéken zajló tesztelek, 2021-re pedig elhatározták: saját tapasztalatokat szereznek a no-tillről.

Egymillió uborkapalánta a hightech üvegházban

2021. március 7. 08:18

Az elmúlt években telített lett a magyar hajtatott paradicsom piaca hiszen a közelmúltban számos magas légterű, hightech üvegházat adtak át hazánkban. Emiatt aztán a zöldségtermelők új utakat kerestek, és a hajtatott uborka az a növény, amit viszonylag kis átalakítási költség mellett, gazdaságosan lehet nevelni az ilyen fejlett üvegházakban. Ez azt is eredményezte, hogy minden eddiginél nagyobb igény mutatkozik az uborkapalántákra, amit az Árpád-Agrár Zrt. több mint egy éve átadott szegvári palnátanevelő üvegházában is érzékelnek.

A Smart Farm a digitális agrárium mintagazdasága lehet

3:22

A Smart Farm a digitális agrárium mintagazdasága lehet

2023. május 10. 11:16

Mintegy 10 milliárd forint összköltségvetésű GINOP kiemelt projekt keretében jöhetett létre a Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári Smart Farm Tangazdasága, mely ünnepélyes átadására április 21-én került sor.

Szórjuk? Fújjuk? Mást vessünk? - Hektár podcast #1

2022. február 24. 14:42

Az Agrofórum iránymutató podcast műsorának első adása. Szórjuk? Fújjuk? Mást vessünk Működő és kétséges megoldások műtrágya-válság idején.

Multiva: nemcsak a gépek színe változott

2020. január 14. 10:19

A finn Multiva először a németországi Agritechnica kiállításon mutatta be az újraszínezett gépeit. Azonban nemcsak a színek változtak, új gépek is a gazdák szolgálatába álltak.

A legújabb Lemken leleményességek - Azurit 9 szemenkénti vetőgép és Juwel 10 függesztett ekecsalád

2020. március 4. 11:47

Két komoly technológiai újdonságot mutatott be a Lemken a közelmúltban. A gyártó a folyamatos innovációnak köszönhetően többek között az Azurit 9 szemenkénti vetőgéppel segíti a termelőket, ami egy konkrét technológiára lett kifejlesztve.

KWS új generációs kukoricahibridek 2019-ben! (Podgornik Zsolt, Nagyhegyes)

2018. október 18. 07:55

A KWS Magyarország Kft. a 2019-es szezonra három új kukoricahibridet mutat be a magyar gazdálkodóknak. A Smaragd, a Kasmír és Durango a KWS Kukorica Teszt Akadémia program részeként 2018-ban többek között a Hajdú-Bihar megyei Nagyhegyes térségében is bizonyíthatott.