Agrárium
Fizetett tartalom

Stresszkezelés a mezőgazdaságban címmel szervez konferenciát a Magro.hu és a Debreceni Egyetem

Magro.hu

A Magro.hu ismét megrendezi mezőgazdasági konferenciáját: a Stresszkezelés a mezőgazdaságban, NÖVÉNY-ÁLLAT-GAZDA Konferencia és Kiállítás 2024. február 15-én lesz Debrecenben, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karán.

A Magro.hu ismét megrendezi mezőgazdasági konferenciáját egy olyan témában, amely nagyon aktuális és fontos a növénytermesztőknek és az állattartóknak egyaránt.

A Stresszkezelés a mezőgazdaságban, NÖVÉNY-ÁLLAT-GAZDA Konferencia és Kiállítás 2024. február 15-én lesz Debrecenben, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karán.

Az elmúlt 2 év sok gazdálkodónak zárta veszteséggel vagy minimális nyereséggel a szezont, jobbára külső körülmények, stresszek miatt. Jó hír, hogy ezeknek a negatív hatásait lehet tompítani, vagy akár teljesen kiküszöbölni.

Magro.hu rendezvény

Kis és nagy cégek előadói és szakmai kiállítók várják a lehetőséget, hogy átadják a résztvevőknek a legfontosabb és legfrissebb, gyakorlatban alkalmazható szakmai tudást.

Az eseményen annyi nélkülözhetetlen információhoz juthatnak a résztvevők, amennyit egyébként csak több szakkönyv elolvasásával, vagy több hetes továbbképzéseken lehetne megszerezni. Mindezt egyetlen intenzív szakmai nap alatt, ahol 3 szekcióban 36 szakmai előadást hallhatnak a résztvevők.

„Az ismeretek birtokában mindenki a saját gazdasági mérete és típusa alapján meg tudja tervezni, hogy mikor és milyen területen tud módosítani az alkalmazott technológiákon. Ebben segít a konferencia, aminek segítségével egy látható növekedési pályára állíthatók a gazdálkodások, illetve fenntartható módon növelhető a gazdaságok mérete”

– mondta el Németh István, a Magro.hu ügyvezetője.

Magro.hu fotó
A tavalyi rendezvény képekben (fotó: Magro.hu)

A Növényes szekciót Németh István, a Magro.hu ügyvezetője vezeti. Előadásának címe: „A túlélés receptje nehéz időkben, avagy a szántóföldi növénytermesztők tőzsdéznek, csak nem tudnak róla?”

A Gazda szekció vezetője Sipos Boglárka, az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletág Északkelet-magyarországi Agrárrégió régióvezetője „Stresszmentes/nyugodt évekre várva – A nemzetközi és hazai agrárpiacok kilátásai” címmel tart előadást.

Az Állatos szekció szekcióvezetője Tóth Péter, sertés szaktanácsadó, UBM Feed Zrt. Rövid köszöntője nyitja meg a szekciót. Ezután Marosi Sándor, sertés szaktanácsadó, UBM Feed Zrt. „Stressz faktorok értékelése a sertéstenyésztésben és kezelésük takarmányozási oldalról” címmel tart előadást.

A rendezvény a NAK által akkreditált, a szaktanácsadók 4-2-2 pontot kapnak az eseményen és a szekciókban való részvételért.

Magro.hu fotó
Az érdekes előadások meghallgatása mellett a kapcsolatépítésre, eszmecserére is van lehetőség (fotó: Magro.hu)

Sokan elbizonytalanodtak az elmúlt években azok közül, akik a magyar mezőgazdaságban dolgoznak. Volt itt „történelmi” aszály után katasztrofális termés, tervezhetetlen áringadozás, takarmányproblémák, háború miatti kínálati nyomás, pocokinvázió és még sok minden más is, ami ronthatta a hatékonyságot. Ezekben a vészterhes időkben igazi kihívás talpon maradni, pláne eredményesen gazdálkodni. Nyilvánvaló, hogy változtatni kell, de nem mindegy, mit és hogyan. Ebben segít ez a szakmai nap.

További információkért, részletes programért keresse fel szervezetünk honlapját.

Tájékoztatás: Németh István, ügyvezető, Magro.hu mezőgazdasági piactér, Tel: 20/424-9664

Forrás: https://www.magro.hu/konferencia/

Magro.hu logó

Miért nem kelendő a biotermék?

2024. szeptember 24. 15:35

A hazai biotermék előállítása, és forgalmazása nem túl zökkenőmentes, hogyha a hazai társadalmi hasznos lecsapódását tekintjük.

Gazdálkodási Napló - EGN – Gyorsan, egyszerűen az ARASZ-ban!

2024. augusztus 23. 16:10

Az ARASZ bizonyította, hogy képes a változó jogszabályoknak és követelményeknek magas szinten megfelelni.

Így lehet a fiatal gazdálkodók készségeit fejleszteni a fenntartható élelmiszertermelés érdekében

2024. július 18. 14:10

A fiatalok szükséges készséggel és tudással való felvértezése kulcsfontosságú a jövőbeli igények kielégítéséhez.

Gratulálunk az Év Agrárembere verseny nyertesének!

2024. április 23. 11:40

A minden évben megrendezésre kerülő Év Agrárembere verseny idei nyertesével, Dr. Füzi Istvánnal készítettem interjút arról, hogy milyen út vezetett a szakmai sikerek felé, és hogy mi terelte annak idején az agrárium irányába.

Mekkora potenciál rejlik a maghüvelyesekben?

2023. június 16. 12:03

A ,,Kelet-Magyarországi ökológiai gazdálkodási rendezvénysorozat” részeként májusban a ,,Fehérjenövény és szálastakarmány tanácskozás és szántóföldi bemutatón” a maghüvelyesek nemesítéséről, a bennük rejlő potenciálról, valamint a hazai és nemzetközi termesztési trendekről hallhattunk.

A húsgalamb-tenyésztés korszerűsítésének lehetőségei

2023. november 12. 11:10

Tanulmánykötetben összegezték a galambhús-termelés szempontjából meghatározó, aktuális molekuláris genetikai kutatásokat a Debreceni Egyetem MÉK Agrár Genomikai és Biotechnológiai Központ munkatársai. A szakmai kiadvány a hazai húsgalamb-tenyésztés versenyképességének növelését támogatja.

Agrármérnök tanár: több mint 15 év kihagyás után indul újra a szak

2018. július 27. 09:44

Csaknem tíz év szünet után újra indul az agrármérnök tanár szak a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karán. Juhász Csabát, a kar dékánhelyettesét az újraindítás okairól, a képzéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról kérdeztük. 

A nyomonkövetés beépül az agrárképzésbe

2018. november 22. 15:19

Az új együttműködés keretében a debreceni kar oktatóit felkészítik naprakész tudással és a hallgatóknak tartanak majd előadásokat magyar és angol nyelven egyaránt, egy gyakorlati tudásbázis kiépítését is tervezik, ipari partnerekkel.