Házikert
Házikert

A kerti katicavirág varázslatos hatása

A kerti katicavirág varázslatos hatása

Agrofórum Online

A gyógynövényt már az ókorban is előszeretettel használták egészségmegőrzési és gyógyítási célokra.

Christian Drapeau egy igen népszerű gyógynövénykutató. Az ő videója látható az alábbiakban, amely bemutatja ezt az igencsak mellőzött, de annál értékesebb gyógynövényt, amely Nyugat-Ázsiából és Észak-Afrikából származik. A szakember szerint nincs a földön még egy növény, amely olyan jó hatással lenne az emberi szervezetre, mint a Nigella Sativa fekete magja, amely szerinte, ha nem is az örök élet, de a hosszú, egészséges emberi lét kulcsa. 

A teljes videó itt nézhető meg.

Arab neve lefordítva azt jelenti, az áldás magja. A kutatások is azt mutatják, hogy a gyógynövény magja rendkívül magas antioxidáns-tartalmú, ily módon erősen rákmegelőző hatású. A kutató szerint 2-3 hónapig érdemes szedni, de aztán ugyanennyi ideig szünetet kell tartani, mert ha túl sokáig szedik, ez a gyógynövény toxikus lehet.

Emésztési panaszok esetén a belőle készült kivonat segíthet. Csökkenti a légúti problémákat is, különösen megfázás esetén, de hatékonyan elmulasztja a bőrproblémákat is. Gyulladáscsökkentő, immunerősítő hatású, és hozzájárul a vércukorszint szabályozásához.

A magokat leggyakrabban müzlikbe keverve vagy péksüteményekre, salátákba szórva fogyasztják, de a neten számtalan recept található arra nézve, hogy érdemes felhasználni őket.

Fotó: Pixabay

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Alakítson ki sokszínű, virágokban gazdag beporzóbarát kertet!

2024. június 27. 11:40

A beporzók hozzájárulnak a növények szaporodásához, a nagyobb terméshez, érdemes tehát rájuk is gondolni, amikor a kertet beültetjük növényekkel.

Nem bonyolult az orchidea gondozása

2024. június 26. 11:40

Az orchideáknak igen rossz hírük van abból a szempontból, hogy kényesek a körülményekre. Pedig meglehetősen egyszerűen tarthatók.

Növényi levek egyenesen a kertből!

2024. június 26. 05:40

Sok évnyi megfigyelésünk már, hogy az egészséges növényeket a kártevők és kórokozók is nehezebben támadják meg. Ezt akár növényi levekkel is el lehet érni, ha például immunerősítőként tekintünk rájuk.

Kerttervezési trendek 2024-re

2024. június 25. 16:10

A fenntarthatóságon, a víztakarékosságon, a biológiai sokféleségen van a hangsúly az idei kertépítési trendek között.

Egyre nagyobb a kereslet a magyar gyógynövények iránt

2023. május 30. 11:12

A magyar gyógynövények iránt nagy a kereslet, az ágazatban jelentős a fejlődési potenciál – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Gyógynövény Szövetség és Terméktanács.

Ha talaj- és növénykondicionáló készítményt használok, lehet fungiciddel permetezni?

2022. április 24. 06:36

Arra a kérdésre szeretnék választ kapni, hogy ha Amalgerolt használok, lehet-e fungiciddel permetezni?

6 gyógynövény a megfázás és az influenza ellen

2024. január 9. 13:40

Bár azt állítani, hogy a megfázás és az influenza 100%-ban kezelhető gyógynövényekkel, nyilvánvalóan felelőtlenség lenne, ugyanakkor akadnak olyan növények, melyek hasznunkra lehetnek a kellemetlen tünetek enyhítésében.

20 érdekes tény a loncról

2024. május 3. 07:10

A loncot évszázadok óta használják gyógynövényként, légzőszervi megbetegedések, emésztési problémák, sőt bőrproblémák kezelésére.