Extrém körülmények közt is jól teljesítenek a KWS kukorica és napraforgó hibridjei

Agrofórum Online
Fizetett tartalom

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepli idén a KWS Magyarország Kft., amely nagyszabású szántóföldi bemutatóval várta az érdeklődőket Magyaratádon.

Az emelkedő energiaárak mellett a terményárak alacsonyan maradtak, az EU szabályozások pedig abba az irányba haladnak, hogy 2030-ig felére kell csökkenteni a növényvédő szerek felhasználását. Az idei esztendő azt is megmutatta, hogy a növényvédelmi problémák vagy a toxinok jelenléte a terményben mennyire meg tudja keseríteni az életünket.

Jelenleg tehát mindenki kiútkeresésben van – ezt emelte ki Szanyi István is, a KWS Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója nyitóbeszédében. Véleménye szerint a megváltozott körülmények között az egyik legfontosabb szempont lehet, hogyan tudunk hatékonyan termelni, és alacsony inputköltségekkel elfogadható árbevételt elérni.

A KWS a kockázatmenedzsmenttel tud igazán segíteni a gazdálkodóknak. A portfóliójában megtalálhatók a kalászosok, a repce és a tavaszi kultúrák is, mint a napraforgó, kukorica és – a jövő egyik nagy reménysége – a cirok.

A KWS kiváló szemes és siló cirok hibrideket tud ajánlani az érdeklődőknek. Jövő tavasszal a KWS RUBINUS, korai érésű vörös szemű szemes cirok bővíti tovább a magyarországi kínálatot.

Jelenleg sokan gondolkoznak azon, hogy érdemes-e repcét vetni, vagy sem. Amennyiben az időjárás is úgy akarja, vannak olyan kimagasló hibridek a KWS kínálatában, amikkel érdemes számolni idén is. Jelesül a 2024-es GOSZ-VSZT-NAK posztregisztrációs kísérlet győztes KWS MIKADOS.

Észrevehetően visszaesett az elmúlt 4-5 évben a kukorica vetésterülete. A KWS mégis hisz ebben a növényben, hiszen az új, modern KWS kukorica hibridek, mint a KWS HYPOLITO és a KWS OLTENIO extrém körülmények között is jól szerepelnek. A napraforgóban szintén vannak még lehetőségek, hiszen a mostani száraz időszakokat is jobban tolerálja.

Látványos videónk az Innovation Farm területén készült.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Permetezés a csányi gyümölcsültetvényben - Növényvédelem a cserebogarak és a tetűkolóniák ellen

06:35

Permetezés a csányi gyümölcsültetvényben - Növényvédelem a cserebogarak és a tetűkolóniák ellen

2019. május 15. 14:32

Simon Attila a Heves megyei Csány határában, Sasteleken mintegy 108 hektáron gazdálkodik. A terület nagyjából 90 százaléka gyümölcsültetvény, Cseresznyével, szilvával, dióval, almával és körtével foglalkozik a Mátra lábánál. A talajadottságok itt kiválóak, hiszen a hegység vulkanikus hordaléka rendkívül jó ízeket szavatol, így idén is finom cseresznyét takarítanak majd be a területről.

Nem lesz meg az önellátásunk kukoricából? - Csökkenhet a vetésterület is

2022. október 6. 13:04

3,5 millió tonna betakarított kukoricára számítanak 2022-ben a Kukorica Kör Egyesület szakemberei. A gazdálkodók nagyon nehéz, és tanulságos évet fognak zárni, ami már most bizonyította, hogy a jövőben sokkal jobban oda kell figyelni a talaj vízmegtartó képességére, a talajszerkezetre, a talajéletre, ezek ugyanis stratégiai tényezővé váltak.

Agrofórum a tábla széléről: a cseresznyelégy elleni védekezés lehetőségei

04:41

Agrofórum a tábla széléről: a cseresznyelégy elleni védekezés lehetőségei

2024. június 3. 10:30

A cseresznyelégy rajzásának pontos megfigyelése alapot adhat a növényvédelmi kezelés idejének megválasztásához. De hová helyezzem a sárga ragacslapot, és egyáltalán a ragacslap növényvédő készítménynek számít-e? Hertelendy Péter növényorvossal ezeket a kérdéseket járjuk körbe Szár határában.

Lipták Farm - A precíziós gazdálkodás sikerességéről 1,5 percben

01:40

Lipták Farm - A precíziós gazdálkodás sikerességéről 1,5 percben

2019. február 1. 09:00

Mi kell ahhoz, hogy sikeresen alkalmazzuk a precíziós gazdálkodás elemeit? Megfelelő szakember és megfelelő partner. Lipták József szerint a Lipták Farm nem teljesítene ilyen jól, ha a KITE Zrt. nem segítené a munkájukat.

"Mindig a Vízügy kapja az első pofont" - Lábdy Jenő az ágazatok összefogásáról

2023. január 31. 14:24

Minden gazdálkodó a bőrén és a területein érezte, hogy a 2022-es év jelentős részében sokkal kevesebb csapadék hullott az átlagosnál, miközben a hőmérséklet is magasabb volt a megszokottnál.

A facélia jelentősége, értéke és csodája - Agrofórum határszemle Sipos Gazdával

2022. június 28. 14:39

Miért is fontos gazdasági és méhészeti szempontból is ennek a növénynek a jelenléte a vetésszerkezetben? Sipos gazda virágzó facéliatábláról jelentkezik be az Agrofórum határszemle videórovatában.

Komoly kockázat: az egyéni védőfelszerelések jelentősége a növényvédelem során

5:15

Komoly kockázat: az egyéni védőfelszerelések jelentősége a növényvédelem során

2023. június 28. 12:17

A növények lombfakadása, az intenzív csapadékos időjárás és a kártevők, valamint kórokozók fejlődése szempontjából kedvező hőmérsékleti körülmények rövid időn belül szükségessé tehetik a növényvédelmi kezeléseket.

4 dolog, amit nem tudsz a Lemken Juwel ekékről (I.)

2021. július 5. 09:31

Fontos, hasznos és mindenekelőtt érdekes információk a Lemken Juwel 10 ekékről, amikről lehet, hogy még nem is hallottál. Nézd meg videónkat, és válassz belátásod szerint.